Liefhebber van klassieke muziek? En zou u graag met andere liefhebbers naar muziek willen luisteren en hierover door willen praten? Dan is een muziek-luisterkring misschien iets voor u. Kom  donderdag 6 april om 10.00 uur vrijblijvend naar de informatiebijeenkomst over muziekluisterkringen in de Bibliotheek het Eemhuis.

Deelnemers van een muziek-luisterkring beluisteren en bespreken een muziekstuk. Voordat ze bij elkaar komen, bereiden ze zich voor aan de hand van een muziek-luisterwijzer, beluisteren een CD, bekijken filmpjes op internet en lezen een ‘libretto’.

Voorbeelden van muziekstukken op de lijst zijn de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach en de Liederencyclus Winterreise van Franz Schubert. Muziek-luisterkringen van Senia komen eens in de zes à zeven weken bij elkaar. De bespreking vindt plaats aan de hand van discussievragen, vaak naar aanleiding van bepaalde delen van het muziekstuk.

Initiatiefnemer van deze bijeenkomst is de landelijke stichting Senia die tot nu toe leeskringen en museumgroepen oprichtte. Aanmelden vooraf is niet nodig, maar wordt wel op prijs gesteld en kan via de website www.bibliotheekeemland.nl.