Nieuws over de Wagenwerkplaats, het Soesterkwartier, Isselt, de Nieuwe Stad, de Eem.  Hoe en wat? Zie het filmpje over De War – stand van zaken 1 februari 2017.

  • Geknipt voor u (23-01) Arcadis heeft zijn huurcontract van 8.391 m2 kantoorruimte voor tien jaar aan de Piet Mondriaanlaan verlengd. De toenmalige eigenaar van het pand was NS Stations. Inmiddels is ASR Vastgoed Vermogensbeheer eigenaar.  Arcadis is wereldwijd toonaangevend als ontwerp- en consultancyfirma voor de natuurlijke en bebouwde omgeving. Zij werken samen met hun klanten aan buitengewone en duurzame oplossingen en leveren daardoor onder meer diensten op het gebied van ontwerp, advies, engineering, project- en programmamanagement.
  • Het Sociaal Cultureel Fonds van de Amersfoortse Verzekeringen is nog steeds actief. Hoewel “de Amersfoortse” vertrokken is uit Amersfoort, kan er nog steeds een beroep op het fonds worden gedaan. Het gaat daarbij om (bescheiden) bijdragen voor eigen sociaal-culturele initiatieven in Amersfoort e.o. E-mailadres is opvraagbaar bij ondergetekende.
  • Archief Eemland heeft een fimpje op internet gezet over haar depot. Ook het Spijkertje – dat helaas gesloopt is – komt even aan bod.
  • Trouwens, er bestaat ook een aardige website met veel oude foto’s over Amersfoort en de NS:

OVER DE WAR – DE STAND VAN ZAKEN 

De coöperatie van de WAR wilde graag het terrein van de gemeente kopen, om de toekomst van de WAR veilig te stellen en verder te ontwikkelen (zie ook het plan op de website van De War). In een openbare biedingsprocedure heeft de gemeente echter een bod van een andere bieder (Rovase) verkozen boven dat van de WAR.

17 januari jl. diende zich voor de gemeenteraad in Amersfoort de laatste mogelijkheid aan om te kiezen voor stopzetting van verkoop van het Warner Jenkinson-terrein aan Rovase, maar daar is geen gebruik van gemaakt.

Hoe de toekomst voor De WAR er uit zal zien, is op dit moment onduidelijk. Op 1 februari was er een bijeenkomst om de huidige stand van zaken door te spreken

Het reguliere programma van alle initiatieven (Theater, FabLab, Biolab, Kantoor, Studium Generale, Transitieschool), zal tenminste de komende maanden doorgaan.

FABLAB Iedere dinsdag  Open inloop – Het Fablab is een werkplaats voor digitaal aangestuurde  machines, zoals een lasersnijder en 3D-printers.

BIOLAB Donderdag 19.30-22.00 uur        – Een doe-het-zelf lab voor onderzoek op het gebied van biologie of scheikunde.

TRANSITIESCHOOL Zondag 12 februari 13.00-15.00 uur – Leer technieken om kleding te repareren –

UNIVERSITEIT AMERSFOORT Zondag 12 februari James Kennedy. – Dare to be Grey, over de nuance. DE WAR,GELDERSESTRAAT 6

Leer de machines van het Fablab kennen: Fabskills cursus – om de woensdag vanaf 22 februari – 20:00 [Fablab]

De WAR start dit voorjaar weer met een Fabskills cusus. In deze vijfdelige cursus leer je werken met alle machines in het Fablab, van de eerste stappen met de ontwerpprogramma’s tot en met het werken met de apparaten. Je maakt je eerste 3D print, je gebruikt de lasersnijder, de foliesnijder en de portaalfrees. Na vijf avonden heb je een goed begin gemaakt met het leren kennen van de machines en de software.
De cursus start op woensdag 22 februari en zal om de woensdag plaatsvinden. Je krijgt opdrachten mee om in de tussenliggende week uit te voeren.
De cursus is bedoeld voor toekomstige labmanagers (vrijwilligers in het Fablab) maar is ook toegankelijk voor mensen die het gewoon willen leren. Als je na de cursus labmanager wordt betaal je niets, en anders kost de cursus 250 euro.
Programma:

  • wo 22 februari: introductie Fablab, open source, kennisdeling
  • wo 8 maart: Inkscape, Visicut en de lasersnijder: maak een stempel
  • wo 22 maart: inkcut en de vinylsnijder: maak je eigen tshirt
  • wo 5 april: Blender, Openscad en Freecad en de 3D printer
  • wo 19 april: gcode maken met Jscut, de portaalfrees aansturen met Chillipeppr.

Je kunt je opgeven bij i

OPROEP: Polak Frutal Works in Amersfoort

Er kan nog tot  9 februari gestemd worden , via www.AdGrimmon.nl   

De Amsterdamse connectie. Dit keer: de tekenzaal van de Maatschappij Felix Meritis, (Adriaan de Lelie, 1801)

 

Joke Sickmann