Afgelopen dinsdag (28-08) heeft de Stichting Groen in Amersfoort een map met nieuwe informatie over nut en noodzaak aanleg Westtangent aangeboden aan de gemeenteraad.        

Zie het artikel in de Stad Amersfoort

https://destadamersfoort.nl/west-tangent-nieuw-onderzoek-haalt-oude-plannen-onderuit-479433?utm_source=DMdelivery&utm_medium=email&utm_content=West-tangent%3A%20nieuw%20onderzoek%20haalt%20 

Zie het videoverslag van Amersfoort Gezien

https://www.youtube.com/watch?v=yHkmBxMSZL0 

Zie eventueel ook het vervolg videoverslag van Amersfoort Gezien –  meer over onderzoek m.b.t. de Westtangent

https://youtu.be/SZaKm8uUHiQ 

31 augustus 16.00 u.       Erica Bürer vertelt over IMAGINE bij viering jubileum Wijkmuseum (www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl)   

De Amersfoortse fotograaf en schrijfster Erica Bürer vertelt op vrijdag 31 augustus over de totstandkoming van haar boek ‘IMAGINE, Indische Nederlanders’. Daarin komen vijftien in voormalig Nederlands-Indië geboren Nederlanders aan het woord die hun stek in de Verenigde Staten van Amerika vonden. Deze lezing vindt plaats in de Thema-kamer van Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort en begint om 16.00 uur. Dan wordt ook het 6-jarig bestaan van het wijkmuseum gevierd. Ter gelegenheid daarvan is dit boek dan met korting verkrijgbaar.   

 Bürer, die een Indische echtgenoot heeft, werkte vier jaar met passie aan dit met veel foto’s gelardeerde boek. Zij omschrijft dit werkstuk als een ‘bookazine’ omdat het resultaat een tussenvorm van een boek en een tijdschrift (magazine) is geworden. In ieder verhaal wordt een deel van het Indische leven van de geportretteerde persoon toegelicht. Alle verhalen vormen samen één levensverhaal. Het boek is ter gelegenheid van het jubileum met korting te koop. 

1 september                                    Golfbreker Actueel komt zaterdag 1 september met een speciale radio-uitzending naar Het Eemhuis –  ↓ (zie nieuwsbrief Stadsbron)

1 september                  Het wijkmuseum is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur (gratis) geopend. Vrijwillige bijdragen zijn welkom. St. Bonifaciusstraat 61

 1 september                       1 minuut stilte tegen bomenkap voor weg –Appelmarkt 16.30 uur  

1 september                 Film aan de Eem

                                               https://eemplein.nl/evenement/zaterdag-1-september-film-aan-de-eem 

1 of 2 september                 Een dagje uit naar Warffum ?  Trudy Beekman mailde:

Op zaterdag 1 en zondag 2 september vindt de derde editie van Art Weekend Warffum plaats. Tientallen kunstenaars hebben dan hun atelier geopend. Daarnaast vinden er tal van culturele activiteiten plaats in het dorp.Natuurlijk is ook mijn atelier geopend, op beide dagen van 11 tot 17 uur. Bovendien verzorg ik twee workshops ‘vindsels tekenen’. Alle informatie vindt u op de website van Art Weekend Warffum.De Ommelander Courant publiceerde deze week een artikelover het Art Weekend Warffum. 

  8 en 9 september               Open Monumentendag                                                                                    

als het onleesbaar is, gebruik dan de link

Eric van der Velden over de geschiedenis van de lokale en regionale pers

Afgelopen zaterdag heeft Stadsbron redacteur Eric van der Velden op de jaarlijkse conferentie Koppelting verteld over de geschiedenis van de lokale en regionale pers.
Vorig jaar op Koppelting werd in een discussie het eerste idee voor De Stadsbron geboren, en de lezing van Eric was een terugkoppeling van hoe het er nu voor staat.
„Vorig jaar  legden we bij Koppelting de basis voor De Stadsbron die nu vier maanden online is.  Deze krant richt zich op langzaam nieuws uit Amersfoort en omstreken. Niet in concurrentie met maar in aanvulling op de bestaande media met analyses, opinie, achtergrondinformatie en onderzoeksjournalistiek. Er is behoefte aan. Dat bewijst het groeiend aantal bezoekers dat onze artikelen leest op de site van De Stadsbron.” (De Stadsbron vertelt elke twee weken op Golfbreker Radio over de nieuwste artikelen die in de Stadsbron zijn gepubliceerd. Luister naar De Stadsbron in het programma Golfbreker Actueel met Roelof Meijer en Erik van Venetië. Zaterdag 1 september tussen 10.00 en 10.15 uur. Luister op de gratis app van Golfbreker Radio, via de website golfbrekerradio.nl, op YouTube of via Ziggo kabelradio op 87,5 MHz FM in Amersfoort, Hoogland, Bunschoten, Leusden, Achterveld en Soest. )

Stadsbron te gast bij de Week van het Schrijven

Golfbreker Actueel komt zaterdag 1 september met een speciale radio-uitzending naar Het Eemhuis. Het programma staat in het teken van de Week van het Schrijven.
Veel Amersfoortse schrijvers presenteren hun nieuwe boek of vertellen hoe hun boek tot stand is gekomen. De Stadsbron is ook aanwezig om te vertellen hoe wij omgaan met lokale onderzoeksjournalistiek.
De bijeenkomst duurt van 9:00 tot 13:00 en vindt plaats in het Eemhuis.

De sloop van een opvallende plek

Deze week staan er in De Stadsbron twee artikelen over de sloop van de boerderij Birkt 7, die heel markant midden in industriegebied Isselt ligt. Siem Eikelenboom schreef er een stuk over in de serie ‘De Plek’, en Rob Lampe interviewde Joke Sickmann, die heeft geprobeerd de sloop van de oude boerderij tegen te gaan.

Nieuwe artikelen

De Plek 3 een moedige boerderij op Isselt

door Siem Eikelenboom, 23 augustus 2018

Gaat daar ooit gebouwd worden? Wat is dat voor een pand? Van wie is het? Wat gebeurt daar eigenlijk? Deze en soortgelijke vragen worden beantwoord in de serie De Plek. Lees meer…

Sloop Birkt 7

door Rob Lampe, 23 augustus 2018

In 2014 probeerde Joke Sickmann tevergeefs de sloop van Birkt 7 te voorkomen. De manier waarop de gemeente met haar bezwaar omging heeft haar vertrouwen in die instantie niet vergroot. Kijk hier…

haicees3

door Cees van Weerd, 22 augustus 2018

Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Voormalig stadsdichter Cees van Weerd geeft periodiek in haikuvorm zijn visie op de Amersfoortse actualiteit. Lees hier…

. Nijmegen. Lees hier…