AMERSFOORT Nog geen drie uur nadat de laatste brandweerwagen vertrok bij supermarkt Dobry Sklep, waar een felle brand woedde donderdagmorgen rond 2.00 uur, moest de brandweer alweer terug keren, omdat de brand opnieuw was opgelaaid. De brandweer was vervolgens zeker een uur zoet met het nablussen van de brand en ook moest er in het pand gesloopt worden om goed overal bij te kunnen. Bij daglicht is de schade goed te zien. Ook de woningen boven het pand zijn voorlopig onbewoonbaar. De naastgelegen winkelpanden liepen ook enige rookschade op.

Bron Stad Amersfoort.

( Kevin Zuijdendorp) rond 02:00 uur moest de brandweer met meerdere wagens uitrukken voor een brand in een supermarkt aan de Noorderwierweg in het Soesterkwartier.

Bij aankomst kwam er al een flinke rookontwikkeling vrij wat ervoor zorgde dat een deel van de wijk vol met rook hing. Meerdere omwonende werden direct geëvacueerd, sommige bewoners moesten door ambulancepersoneel nagekeken worden omdat deze rook hadden ingeademd.

De brand is ontstaan in de meterkast en verspreidde zich rap wat zorgde voor veel rook en warmte. Diverse aanliggende huizen hebben veel rookschade opgelopen. Stichting Salvage is ter plaatse om de schade op te nemen, de mensen die boven de supermarkt wonen en daarnaast moesten voor de nacht op een andere plek slapen. In de winkel is de schade groot.

Snel Nieuws

Red.KvR.