Voor de eerste ronde reacties en suggesties van mogelijke aanpassingen Masterplan Wagenwerkplaats kan nog gereageerd worden tot uiterlijk 10 januari 2017 

Wie geïnteresseerd is in ontwikkelingen m.b.t. de Wagenwerkplaats

Op de website van de Wagenwerkplaats kunt u de eerste schetsen voorstel wijziging MasterplanWagenwerkplaats bekijken. 

Nu het zich laat aanzien dat het Hoofdgebouw van de Wagenwerkplaats (en het aangrenzende gebied op het Emplacement) gedurende de eerstvolgende 50 jaar toch nog in gebruik blijft van de Nederlandse Spoorwegen moet het Masterplan Wagenwerkplaats dat begin juli 2016 al was vastgesteld weer aangepast worden. Een probleem is, dat ongeveer hetzelfde programma nu op een kleiner grondgebied moet worden gerealiseerd. Laten wij van de nood maar een deugd gaan maken. U kunt (tot 10 januari alvast reageren naar de NS met vragen, kanttekeningen en suggesties op:  masterplan@imoss.nl .

Ook het Burgerinitiatief Wagenwerkplaats zal proberen op haar tellen te passen. Reageer eventueel ook naar j.sickmann@planet.nl

 *** Op RTV Utrecht was er een reportage over de Soesterhof op de Wagenwerkplaats. Erg leuk. Volg de onderstaande link. Het item begint plm. 5 minuten na de start van de film  

***  Bij Warner Jenkinson aan de Eem zijn er mogelijk ook veranderingen op komst. 

Wie geïnteresseerd is in ontwikkelingen m.b.t. Warner Jenkinson, (Geldersestraat 6,) volge het logboek op de site van de War. In dit logboek worden alle ware feiten op de voet worden gevolgd: 

 ***  Amersfoort heeft een toekomstfonds voor duurzame ontwikkeling. 

Aanvragen kunnen ingediend worden voor 1 april 2017. Meer informatie:

***  Soesterkwartier en ook Isselt hebben per 1 januari een Buurtnetwerker: Henry de Gooijer.

“Sinds enkele weken is Henry de Gooijer in Soesterkwartier werkzaam als Buurtnetwerker bij Indebuurt033. Een nieuwe rol die past bij de nieuwe werkwijze in het sociaal domein [=zorgstelsel]. Meer dan ooit hebben inwoners zelf een stem als het gaat om (sociale) ontwikkelingen in de wijk en de ondersteuning en activiteiten die daarbij horen. De Buurtnetwerker heeft niet alleen de rol van verbinder, netwerker en begeleider, hij is ook hét aanspreekpunt in de wijk voor inwoners die vragen of ideeën hebben, ergens mee zitten of ondersteuning nodig hebben.”

Zie voor meer informatie:

ZATERDAG 7 JANUARI

Tentoonstelling in het Wijkmuseum over Poppenhuizen

In Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort is nog tot eind januari de tentoonstelling ‘De wereld van de poppenhuizen’ te zien. Het wijkmuseum is iedere zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur open Groepen van minstens vier personen zijn ook op andere dagen welkom. Hiervoor kan telefoonnummer 06-22422725 worden gebeld. 

Cabaretpoel: 4x leuk! – zaterdag 7 januari – 20:30 uur [De War, Spullenlab. Geldersestraat 6] In De Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.
Deelnemers zijn deze keer Robert Ramaker, Kitty Goemaat, Paul Schoolderman en Klaas Prins
. 

ZONDAG 8 JANUARI 

Transitieschool – workshop kaarsen maken – 8 januari 13:00-15:00 [Fablab]

Zelf kaarsen gieten van restjes kaars. Niet moeilijk, wel heel leuk en goed tegen afval! Restjes zijn aanwezig, maar neem zelf ook wat mee als je hebt. Hetzelfde geldt voor leuke malletjes, je kunt kaarsen gieten in de vreemdste dingen!
De workshop is voor volwassenen, maar kinderen onder begeleiding zijn ook welkom! Deelname is op waardebepaling achteraf.
Wil je meedoen? stuur dan een mailtje naar
 info@transitieschool.nl. 

Verkeerstuin Wagenwerkplaats 14.00-16.00 uur 

[De War, Spullenlab. Geldersestraat 6] 16.00 uur  Studium Generale Amersfoort: Floris van den Berg:

Kritisch denken is moeilijker dan je denkt. Een introductie in drogredenen 

Vaak zien we onszelf als kritische denkers, maar zijn we dat wel? In deze tijd van nepnieuws, emotiepolitiek en een ontransparante overheid is het extra belangrijk om zelf te kunnen bedenken wat waar is en wat niet. Brexit en de verkiezing van Trump laten zien dat het tijd is voor kritisch burgerschap. Hoe onderscheid je feit van fictie? Je kunt natuurlijk niet overal zelf iets vanaf weten, maar er zijn toch manieren om erachter te komen welke informatie betrouwbaar is en welke niet. ls je de meest voorkomende drogredenen eenmaal kent, zie je ze overal, soms zelfs in je eigen gedachten!
Floris van den Berg is docent milieufilosofie aan de Universiteit Utrecht en auteur van o.a. ‘Beter weten. Filosofie van het ecohumanisme’.

 MAANDAG 9 JANUARI Nieuwjaarsreceptie Gemeente

WOENSDAG 11 JANUARI 

Verkeerstuin Wagenwerkplaats 14.00-16.00 uur 

Labpresentaties:[Fablab, De War, Geldersestraat 20.00 uur]

Altijd al willen weten wat er zoal gemaakt wordt in het Fablab en het Biolab? Kom kijken naar deze avond vol korte presentaties van fab- of biolabprojecten. Laat je inspireren door lichtgevende algen, zelfgroeiende materialen, door bacterien geverfde zijde en veel meer.

 *** Laatste data Roodhapje:

 

za 07 januari 2017 14:00 Veerensmederij – Amersfoort 033 2020929 Online bestellen
za 07 januari 2017 16:00 Veerensmederij – Amersfoort 033 2020929 Online bestellen
zo 08 januari 2017 15:00 Veerensmederij – Amersfoort 033 2020929 Online bestellen

 

VRIJDAG 13 JANUARI

Nieuwjaarsborrel De War 13 januari 16.00 uur. Meer informatie ook op:

Joke Sickmann