dinsdag 24 oktober
Het Koninklijk bezoek aan Eemland begin om 10.30 uur, Eemplein
De hele dag uitzending RTV Utrecht van de serie “Verhalen van de Eem”.
Zie ook eens: http://www.eemsnoer.nl

dinsdag 24 oktober
21.00 uur ronde in de gemeenteraad over ondersteuning wijkcentra

https://amersfoort.notubiz.nl/vergadering/390793/De%20Ronde%2024-10-2017

waar gaat het over: Naar aanleiding van de motie 2016-158M ‘Meer inkomsten voor buurthuizen’ heeft het college onderzocht op welke wijze de wijkcentra ondersteund kunnen worden. Hiervoor is in de begroting 2018-2021 een structureel bedrag opgenomen van € 400.000. Uit het onderzoek zijn verschillende scenario’s gekomen welke zijn besproken met de besturen van de wijkcentra. Ze hebben de voorkeur uitgesproken voor een scenario. Dit scenario wil het college aan de raad voorleggen voordat het in een subsidieregeling wordt uitgewerkt.

woensdag 25 oktober

FEEST IN DE VERKEERSTUIN OP DE WAGENWERKPLAATS – HEROPENING 16.00 UUR

De Verkeerstuin is verbouwd en wordt vandaag geopend.
Openingstijden deze middag 14.00-17.00 uur
http://www.verkeerstuin.info/de-feestelijke-heropening-aanstaande-woensdagmiddag

Uit de geschiedenis: Hoe het zo ongeveer begon op de Wagenwerkplaats (zeven jaar geleden):
https://www.youtube.com/watch?v=DoZrAauILus

NU: Typisch Wij (over de a.s. opening)
https://youtu.be/YRz-Ns27SvE

woensdag 25 oktober
Uw wijk CO2-neutraal? Praat 25 of 26 oktober mee

Op woensdag 25 oktober is er een wijkbijeenkomst in Hooglanderveen en op donderdag 26 oktober in Hoogland. Bewoners en ondernemers uit die directe en nabij gelegen omgeving zijn uitgenodigd om op een van deze avonden mee te praten. Maar ook als u ergens anders in de stad woont en u nog niet de gelegenheid heeft gehad een CO2-wijkgesprek bij te wonen, bent u van harte welkom. Aanmelden kan via  www.amersfoort.nl/operatieuitstoot.

donderdag 26 oktober
Burgerborrel in de Nieuwe Stad
(aanmelden vooraf is echt niet per sé noodzakelijk ☺☺)

Burgerborrel
26 oktober

Welkom bij de Burgerborrel!

Aanmelden
Twee keer per jaar wordt een ‘borrel’ voor alle bewoners- en burgerinitiatieven in Amersfoort gehouden. Iedereen die zich op de een of andere manier voor de stad inzet is welkom. Bijvoorbeeld bij een buurt- of wijkvereniging, een belangenorganisatie of een stadsbrede maatschappelijke activiteit. De burgerborrel is bedoeld om kennis te maken, kennis te delen, ervaringen uit te wisselen, elkaar te ondersteunen, te netwerken en een borrel te drinken.

Amersfoorters die betrokken zijn bij bewoners- en burgerinitiatieven kunnen elkaar ontmoeten op de ‘burgerborrel’ op 26 oktober.

Inloop is vanaf 19.00 uur staan drankjes en nootjes klaar bij StadsLAB033. Om 19.30 gaan we beginnen.
Adres is Oude Fabrieksstraat 7, De Nieuwe Stad
Graag van te voren aanmelden via bewoners033@gmail.com.

Het motto van de ‘burgerborrel’ is kennis maken = kennis delen. ,,Het is een netwerkbijeenkomst”, aldus de organisatie, “bedoeld om bewoners bij elkaar te brengen. Net zoals het bedrijfsleven, grote instellingen en andere organisaties in de stad dat doen. Het is belangrijk dat ook de initiatieven gezamenlijk laten zien dat zij een grote rol spelen als het gaat om de leefbaarheid van de stad.”
zondag 29 oktober

www.hollandopera.nl | T 033 2020920

15:00 uur concert Nieuwe Philharmonie Utrecht met Vivaldi – kaarten via www.theaterveerensmederij.nl

http://www.theaterveerensmederij.nl

http://www.hollandopera.nl/veerensmederij/documentaire

IS KERN MET PIT MISSCHIEN OOK IETS VOOR U?

Door mee te doen met Kern met Pit krijgen ambitieuze buurtbewoners de kans hun droom binnen één jaar te realiseren. En als dit lukt, krijgen ze het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro.

Wat voor soort projecten kunnen meedoen? Denk bijvoorbeeld aan buurtmoestuinen, speeltuintjes, natuurroutes, tafeltje-dekje-initiatieven of een groots dorpstoneelstuk. Alles kan, als het de directe omgeving maar een positieve impuls geeft.
Meedoen is gratis
Iedereen met een goed idee kan zich tot 31 oktober inschrijven via www.kernmetpit.nl. Komt het plan door de selectie? Dan opent dat serieus deuren bij gemeenten en andere organisaties. Bovendien krijgt de bewonersgroep een eigen adviseur, die klaarstaat met tips, advies en een netwerk. Gratis en voor niets!
Alle hulp die nodig is.

Nationale Duurzame Huizenroute: 4 en 11 november 2017 www.duurzamehuizenroute.nl

Joke Sickmann