Dance-Centre Soesterkwartier ( speeltuin)  werd heden 23 oktober 2017 weer gevuld met de Power Hip Hop groep. Vorige week was het herfstvakantie en was de bezetting dan ook “vakantie-achtig” De toen geleerde zeer technische passen, moesten vandaag dus nog eens herhaald worden.

Het mag toch steeds weer verbazend worden genoemd, dat de individuele “dansers” ( 4 tot 8 jaar) in staat zijn heel snel de dingen aan te leren. Een demonstratie “breakdance”kon natuurlijk ook wel even in het begin, om de spieren wat los te maken.

Met betrekking tot het instuderen van de Kerst uitvoering van deze groep, kan worden medegedeeld dat het synchroon dansen er steeds beter in komt. Het samenwerken is dan ook een “must” en het naar elkaar kijken hoe de ander het doet, eigenlijk niet meer hoeft. Op de maat van “the beat” worden de bewegingen automatisch uitgevoerd. Alhoewel eigenlijk nog niet openbaar mag zijn, wordt er toch een tipje van de “dance”prijs gegeven in het bijgaande foto overzicht.

Dus over een kleine twee maanden zal de première van deze Power SK een feit zijn. Omtrent de voorverkoop van kaarten wordt U op de hoogte gehouden.

Dan is er na een 20 minuten trainen toch weer tijd voor de broodnodige ontspanning en zijn de gezichtjes letterlijk bedekt met chocolademelk, hetgeen ook weer een bijzonder effect heeft.

Al met al, gaat het bijzonder goed met deze kleuter dansgroep en wat nog belangrijker is, ze hebben er lol in.

Karel van Rooy.

Foto reportage.