Nationale Duurzame Huizenroute: 4 en 11 november 2017

Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route stellen in heel Nederland huiseigenaren hun duurzame huis open. Bent u een particulier, of kent u een particulier (wellicht een klant) die het leuk vindt anderen op weg te helpen met de verduurzaming van hun woning?

Meldt uw woning dan aan via www.duurzamehuizenroute.nl.
Particulieren die nadenken over woningverduurzaming zijn vooral geïnteresseerd in ervaringen van andere huiseigenaren.

Wat hebben zij aan maatregelen genomen? Hoe hebben zij het geregeld? Wat is de verwachte opbrengst? De Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november 2017 biedt huiseigenaren de mogelijkheid andere huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In een ongedwongen sfeer is er alle tijd om vragen te stellen.

Voor meer informatie, een overzicht van deelnemende woningen of het aanmelden van een woning kijk op: www.duurzamehuizenroute.nl

17 oktober Buurtborrel in de nieuwe Sleutel

17 oktober We willen jullie van harte uitnodigen om aanstaande dinsdagavond 17 oktober vanaf 19:30 een kop
koffie met wat lekkers te komen nuttigen.Wij hopen veel wijkgenoten te mogen ontmoeten om samen op een ontspannen manier elkaar te spreken, Joke van Burgsteden en Ron van Egdom

18 oktober Verkeerstuin Wagenwerkplaats, 14.00-16.00 uur.

Zie http://www.verkeerstuin.info

25 OKTOBER WORDT DE VERBOUWDE VERKEERSTUIN FEESTELIJK HEROPEND.
Schrijf het vast op in je agenda, woensdag 25 oktober is de verkeerstuin van 14 tot 17 uur met een officiele super leuke en interactieve opening om 16 uur.

21 oktober Wijkmuseum Soesterkwartier Open van 11.00-16.00 uur St. Bonifaciusstraat 61

Gelukb

OPROEP VOOR A.S. WINTEREXPOSITIE WIJKMUSEUM SOESTERKWARTIER

‘Hoe creatief is het Soesterkwartier ? ‘ is het motto van een expositie waaraan behalve door Soesterkwartiers ook door bewoners van de naburige Amersfoortse wijken kan worden meegedaan. Deze tentoonstelling wordt gehouden in de maanden december en januari. Hiervoor kunnen vanaf heden behalve schilderijen, tekeningen, beeldhouw- en boetseerwerken ook brei- en haakwerken en (bijvoorbeeld) zelfgemaakte poppenkleding worden ingezonden. Voor deze expositie heeft het Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort haar Thema-Kamer (achter de museumwoning) beschikbaar gesteld. Belangstellende creatievelingen kunnen zich hiervoor via de nummers 033 – 4.635.661 of 06 – 224.227.25 telefonisch aanmelden. Dat kan natuurlijk tijdens de wekelijkse (gratis) openstellingen van het museum op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur.

Vooruitblik
28 Oktober Start Permacultuur Jaaropleiding!
De jaaropleiding Permacultuur 2017/2018 van Stichting Permacultuur Onderwijs, door Maranke Spoor c.s. vind plaats in De WAR!
Zie : http://permacultuuronderwijs.nl/cursussen-2/

Etische principes van permacultuur

Universiteit Amersfoort in de War Geldersestraat 6
Eric Brinckmann (ontwikkelt nieuwe methoden van kroosteelt)
Dit verhaal vormt onderdeel van een serie verhalen over projecten die in de WAR zijn gemaakt. Voor een overzicht van alle verhalen klik hier.
http://www.dewar.nl/images/100948491554623.jpg   Samen met de WAR ontwikkelen wij — een consortium van bedrijven, universiteiten en natuurorganisaties — een nieuw concept voor de productie en winning van hoogwaardige eiwitten door kroosteelt. Kroos kan op verschillende manieren gebruikt worden. Ten eerste heeft het toepassingen in de voedselindustrie, waarbij het voor vleesvervangende producten wordt gebruikt. Ten tweede heeft het industriële toepassingen: kroos is geschikt voor lijmen voor verpakkingen .

NIEUWSBERICHTEN OVER AMERSFOORT WEST
Deze eenvoudige nieuwsbrief verschijnt onregelmatig en is geboren uit de behoefte om mededelingen te verspreiden over wat er gebeurt in Amersfoort tussen Spoor en Eem. (En soms ook over iets dat over de grens gaat.)

met vriendelijke groet, Joke Sickmann