Soesterkwartier 16 oktober 2017. Het “dance-centre”van de Power hoppers, had vandaag te kampen met het fenomeen “Vakantie”. Welverdiend natuurlijk, maar de “group”was daardoor een tikje uitgedund.

Dat nam niet weg, dat er wel gewerkt moest worden. Gezien de weersomstandigheden, zou een keuze uit de “vier jaargetijden”van Vivaldi, met het gedeelte “zomer”een optie kunnen zijn.  Toch werd er een andere keuze gemaakt, waarbij de benen en met name de heupen en dijbeen-spieren het zwaar te verduren kregen.

De opwarming was daar dan ook op gericht om de “heupjes” wat losser te krijgen. De oefening om zittend op de grond je tenen vast te pakken, ging een ieder goed af. Op deze wijze, doen de Power Hoppers ook nog aan gymnastiek. Mooi meegenomen.

Het viel deze keer niet mee, de kleine bezetting toch in een soort harmonie, aan het werk te zetten. Maar stug volhouden en dan doen ze toch wel mee. De moeilijke ( voor kids) (a) symmetrische passen, voor,achter, zij, sprong, huppel, stamp, was aan de orde.De volgorde van deze passen scheen wel belangrijk te zijn, om een ieder aan het eind in dezelfde stand te hebben.  Met daarbij ook nog constaterend, dat je ook nog armen en handen hebt, die ook mee willen doen, krijg je een wat raar dansje.

Het was even oefenen, waarbij het stampen op de grond ze goed af ging. Uiteindelijk hadden een aantal kinderen deze specifieke “dance move” door en was het natuurlijk een makkie om dat op muziek te doen. daar er menig zweetdruppeltje zichtbaar was, werd er een “drink”pauze gehouden.

Het blijft verbazend hoe snel deze kinderen de toch wel ingewikkelde “figuur”passen achterelkaar doen en ook nog onthouden, om er nog meer passen aan toe te voegen.

Omtrent de uiterst geheime uitvoering van de Kerst “dance” waarbij de “group”gaat optreden voor de ouders/familie en belangstellende, worden geen mededelingen gedaan.

Verslag Karel van Rooy.

Ouders die willen zien wat hun kroost deed, klik hier voor de foto,s