Van de Redactie: Beste Joke, het is ons en anderen niet ontgaan, de bent “bevallen”van de 100 ste Nieuwsbrief. Geschreven op eigen- eigenzinnige en soms brutale, maar duidelijke wijze, waar menig belanghebbende zich achter de oren krabt. De laatste tijd meer informatief, maar we herinneren ons zeer zeker de strijd met de WAR, de Oliemolen/ t. Sasje/ Gildekwartier en zo daar zijn nog wat andere projecten. De boventoon lag zeker bij de Wagenwerkplaats en “de WAR”. Maar ook Syntus, de Molenwiek en eigenlijk alles wat het Soesterkwartier met jou verbindt, was onderwerp van gesprek.

Je Layout van je “nieuwsbrief”was een enkele keer reden voor overleg, waarbij de frutsels en fratsels een paar weken verdwenen. Maar ja Joke is Joke en een bonte verzameling van informatie komt ons deze 100 ste keer weer toe. Velen zullen het je met je 85 jaar niet nadoen.  Wij feliciteren je met deze behaalde reeks van “Nieuwsbrieven”.

De Redactie.

Nieuwsbrief.

Ø Maand van de Geschiedenis        zie onder het mooie filmpje over de Wagenwerkplaats 

Ø Week van de Duurzaamheid       enige mooie voorbeelden 

Ø Weekend van de Wetenschap        zie helemaal onderaan dag 6 met een blog over de WAR 

Ø  http://www.maandvandegeschiedenis.nl/ditisgeluk   klik de link aan

 

Ø  Wijkmuseum, Sint Boniaciusstraat 61,iedere zaterdag 11.00-16.00 uur en op afspraak

      www.wijkmuseumsoesterkwartier.nl 

In Flehite permanente tentoonstelling over Amersfoortse geschiedenis

Ø  Andere tips voor de Maand van de Geschiedenis: http://www.jhsg.nl/tips-maand-geschiedenis-amersfoort 

Ø Van 7 t/m 14 oktober is de Week van de Duurzaamheid.

In Amersfoort gebeurt er die week ook erg veel. 

Bekijk het overzicht en hoe u kunt meedoen!                 http://www.amersfoortduurzamestad.nl 

Zonnepanelen op scholen in Amersfoort

In Amersfoort staan verschillende scholen, die zonnepanelen op het dak hebben liggen. Al in het voorjaar van 2013 zijn bij basisschool De Kubus 60 zonnepanelen geplaatst. Daarmee kan de school het grootste deel van haar eigen elektriciteit opwekken.
In de zomer van 2016 zijn bij basisschool ‘t Anker 100 zonnepanelen geplaatst. Daarmee kan de school al haar eigen elektriciteit opwekken.

Plan Leo van de Veen, Wagenwerkplaats: (eventueel doorklikken:

concept containerwoning wagenwerkplaats

concept tekeningen visiehttp://www.nr37.nl/?c=containerwoning 

Met het oog op het Masterplan Wagenwerkplaats en het aanstaande bestemmingsplan ben ik gaan nadenken over de toekomst van mijn pand en de mogelijkheden om deze werkplaats uit te breiden tot atelierwoning.

Het idee voor een atelierwoning speelt al langer, de industriele look en functie van containers spreekt mij erg aan. 5 jaar heb ik met spektakel theater gezelschap de Dogtroep mogen werken en containers als decorstukken, tribunes en mobiele werkplaatsen gebruikt zien worden. En ook al jaren worden containers gebruikt als bouwstenen voor woonhuizen, studentenflats, kantoren etc.

Gezien ik erg content ben met mijn werkplaats en een goed gevoel heb bij hoe de Wagenwerkplaats zich ontwikkeld kwam ik op het idee een atelierwoning te bouwen boven het bestaande pand bestaande uit 3 High Cube containers, volledig losstaand op een frame van H-balke

 

Wagenwerkplaats Lysias advies – AmersfoortGezien

 

Wagenwerkplaats Vroeger en Nu – Bossieskanaal

Over “De War:

 

https://dag6.nl/nieuws/76671435/52f17116-a48f-4a70-a2a5-34f2ed4157d1/iedereen-wil-de-fabriek-in#gs.qxmHDbk

 

Joke Sickmann