Rivierenwijk 6 oktober 2017. Zoals vorige week aangekondigd  was vanaf 14.00 uur het “racecircuit” van Speeltuin Rivierenwijk geopend voor de snelle bolides. Buiten het “moterhome” stonden de felgekleurde racemonsters al klaar. Wachtend op de vaste coureurs van Ferrari en Red Bull of de uit de kluiten gewassen bolide van Renault.

Ach de omschrijving geeft een mooi beeld van wat de mogelijkheden waren deze mooie herfstmiddag. U begrijpt dat de middels krachttraining verkregen spiermassa’s  de “bolides”werden voortbewogen, hetgeen niet wegnam dat er flinke snelheden werden bereikt.

Een aantal “vroege”coureurs had plaats genomen in de gereedstaande “skelters”. Het deelnemersveld was voor de gelegenheid “gender”neutraal, dus zowel de mannelijke als de vrouwelijke coureurs en “courinnen”  deden mee aan de race.

Of het een spannende afloop had, verteld dit verhaal niet. De “pitstopts”waren van dien aard dat er van een winnaar geen sprake kon zijn. En zo het leek werd er een neusvleugel afgereden tijdens een inhaal manoeuvre waardoor de dame in kwestie een “spinning”ronde maakte.

Gezellig en sportief, dat was het wel en gezien de wat “rustige”bezetting was er alle ruimte om “baantjes te trekken.

Het gaf de aanwezige Circuit-directeur in ieder geval de gelegenheid, wat onderhoud aan de baan te verrichten. 

Op 3 november zal het raceteam of degene die gewoon lekker langs komt, weer mee kunnen doen met het “racing team” Rivierenwijk.

De toezichthouder was zo vriendelijk wat plaatjes te schieten, welke hierbij zijn gevoegd.

Verslag Karel van Rooy

Foto’s A.H.J.J.  v.d. Voordt.