Met 10 ouders uit het Soesterkwartier kwamen we op maandagavond 2 november om 19.00 uur samen De Verkeerstuin voor een eerste kennismaking als ouderwijkraad. ‘We’, dat waren 7 ouders die zich de een oproep in de wijkkrant en op social media zelf hadden aangemeld, en 3 organisatoren; Marieke, Hedy en Marlijn – zelf ook ouders in de wijk.

Tijdens de eerste bijeenkomst maakten we kennis, en legde Marieke (coördinator van ABC-Soesterkwartier) uit waarom we een ouderwijkraad willen opzetten: onze kinderen kunnen al meedenken over de wijk in Kinderwijkraad en het Junior Buurtbestuur (die Hedy beide onder haar hoede heeft), maar ouders hebben nog nergens een aparte stem als het gaat om opvoeden en opgroeien in de wijk: activiteiten, veiligheid, sport, ondersteuning: onder andere ABC-Soesterkwartier wil graag van ouders horen wat zij belangrijk vinden.

Bovendien is het ook gewoon leuk om met andere ouders over dit soort dingen te praten, en meer ouders te leren kennen: veel van ons hebben vooral contact met andere ouders uit onze eigen straat/buurt, en van de school van de kinderen. Het lijkt ons mooi als ook ouders die elkaar normaal niet snel ontmoeten, in de ouderwijkraad met elkaar in gesprek komen.

Dat lukte tijdens de eerste bijeenkomst goed: we bleven bijna een uur langer praten dan gepland! We bespraken wat we zien als ‘ideale wijk’ voor onze kinderen, wat we mooi vinden aan het Soesterkwartier – zoals veel speeltuinen en activiteiten, de groenstrook, mooie schoolpleinen en veel vriendjes in de buurt om mee te spelen- en wat we zouden willen verbeteren: meer voorzieningen voor de oudere kinderen, bijvoorbeeld, en minder hondenpoep en troep bij de speelplekken. Het mooie was: Hedy had dezelfde vragen ook gesteld tijdens de democratische lessen die zij op ’t Anker, de Kubus en de Magneet geeft. En de antwoorden kwamen behoorlijk overeen (zie foto’s)! De volgende keer besluiten we met welke punten we aan de slag willen gaan. Marieke verzamelde wel alvast alle input, zodat ze die nu al mee kan nemen in de plannen van ABC Soesterkwartier voor 2021.

Kidsagenda
‘Meer informatie over wat er allemaal te doen is voor de kinderen’ kwam ook vaak terug in de geprekken. Daarvoor komt er gelukkig in december voor de eerste keer een Kidsagenda; een papieren agenda met alle activiteiten voor kinderen in het Soesterkwartier, die huis-aan-huis bezorgd wordt. Wie die thuis op de koelkast hangt, heeft altijd een overzicht bij de hand van wat er elke dag te doen is! Op de website van ABC-Soesterkwartier staan nu ook al veel activiteiten.

Aan het eind van de bijeenkomst spraken we af om iedere maand een uurtje af te spreken bij de Verkeerstuin.
De eerstvolgende bijeenkomsten zijn op:

Dinsdag 15 december 19.00 uur
Dinsdag 12 januari 19.00 uur

Wil je ook meepraten, meedenken en andere ouders uit de wijk ontmoeten? Kom langs, of neem even contact op met Hedy (06-45763576/hedy.vermeer@gmail.com) of Marlijn (06-24443512/dingshoff@hotmail.com).