In 2021 is er voor het Soesterkwartier een wijkperspectief gemaakt. Hieruit bleek dat er een grote wens was voor een interactief platform voor de wijk. Een plek waar bewoners en organisaties dingen kunnen delen. Wij als redactie zeiden toen al dat iedereen een inlog kan krijgen om artikelen te plaatsen. Soesterkwartier.info werd vroeger veel gelezen, zowel binnen als buiten de wijk. Nel en Karel waren toen de drijvende krachten, zij deden dagelijks verslag van sociale evenementen. Na hun vertrek hebben veel organisaties een inlog gekregen om hun werk voort te zetten. Inmiddels hebben al 64 organisaties en initiatieven zich aangemeld.

De wijkwebsite begon als een bron van informatie en nieuws over de wijk. Dat willen we graag zo houden. Maar het huidige WordPress-platform voldoet niet meer aan de gebruikerswensen. Stichting West (beheerder van Soesterkwartier.info) en de mensen achter Soesterkwartier.nl, Soesterkwartier.nu, Wijkkrantskw.nl, Wijkaart.nl en Buurtbudget Soesterkwartier hebben hierover nagedacht.

We hebben daarom samen met Wijkconnect, dat ook in andere wijken wordt gebruikt, een basisplan gemaakt. Dit plan bevat de functionaliteit en nieuwswaarde van de huidige wijkwebsites. Sommige dingen kunnen we gebruiken van Wijkconnect, maar andere moeten nog worden ontwikkeld. We hopen dit in augustus klaar te hebben. Dan zal Kath Duijn (bekend van de Wijkkrant) met haar team de website beheren namens Stichting West.

De basis van de nieuwe website is al klaar. U kunt deze bekijken op:

https://samenindebuurt033.nl/soesterkwartier-isselt

U kunt ons helpen.

Maak een account aan en meld uw organisatie of initiatief aan op de website. Zijn er meerdere mensen binnen uw organisatie die namens de organisatie mogen publiceren? Dan moeten zij ook een account aanmaken. U kunt hen daarna als beheerder toevoegen.

Gebruik de agenda om aan te geven welke activiteiten u in de wijk organiseert.
Gebruik de Nieuws-button om uw nieuwsberichten te maken, nodig uw lezers ook uit om een account te maken zodat zij via de “volgen” knop op de hoogte blijven van uw organisatie.

Tot slot horen we graag hoe makkelijk het voor u en uw organisatie is om zich aan te melden.