Het is bijna november en dat betekent dat alle bibliotheken van Nederland meedoen aan de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest waarin heel Nederland hetzelfde boek leest. Dit jaar is dat Mevrouw mijn moeder, van Yvonne Keuls. Je krijgt dit boek gratis bij deelname aan één van de activiteiten of je kunt het boek ophalen bij de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. Ook de Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee en heeft verschillende activiteiten georganiseerd.

 

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken 

In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls. MetMevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Het is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek, waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.

 

Activiteiten in de Bibliotheek Eemland 
Nederland Leest heeft in 2022 het thema: Oud worden, jong blijven. We worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien. Het ouder worden van onszelf en het ouder worden van de mensen in onze omgeving. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens?

De Bibliotheek Eemland organiseert daarom de hele maand november verschillende activiteiten rondom ouder worden.

 

Een greep uit de activiteiten:

 

  • 9 november: 50+ brein college door Margriet Sitskoorn (de Bibliotheek het Eemhuis)

 

Kijk voor alle activiteiten op www.bibliotheekeemland.nl/nederlandleest

 

Meer informatie? 

Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Meer informatie en activiteiten vind je op onze website www.bibliotheekeemland.nl/nederlandleest of via de website van Nederland Leest.