Lang voor gerepeteerd, maar zaterdag 15 oktober was het dan zover. De zaal van de Emmaüs kerk was redelijk gevuld met muziekliefhebbers die een leuk en afwisselend programma kregen voorgeschoteld. Na het openingswoordje van Andrea Kas, voorzitter van muziekgezelschap CODA kreeg de presentator Emile Soria het woord, de praatte de te spelen nummers op voortreffelijke wijze aan elkaar. Begonnen werd met Carabbean Beat, een nummer wat ons weer terug bracht naar de mooie zomer van 2022. De solist op Drums Thomas wist op de juiste momenten zijn drums goed te raken! Om bij de zomer te blijven werd Sofia ten gehore gebracht, een vrolijke zomerhit uit 2015  van de spaanse zangerAlvaro Soler, met ook hierom een solist, Monique op trompet! Het volgende wat meer ingetogener nummer was Memory, dit nummer gecomponeerd door Rob Ares is opgedragen aan diens overleden vriend Thierry Cuvelier, bij leven dirigent en directeur van het Belgisch Conservatorium van Tounai. Henk Soleerde op euphonium in dit stuk en bracht de gevoelens die de componist voelde bij het componeren op uitstekende wijze over. In 2013 was het voor Michael Bublé ten minste één ‘It’s A Beautiful Day’, op uitstekende wijze vertolk door dit ‘gecombineerde’ orkest. Even terug in de tijd met Il Silenzio het uit 1965 stammende nummer gebaseerd op een klassiek muziekstuk van Tchaikovsky werd in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw nieuw leven ingeblazen door de gebroeders Brouwer een trompet duo, de wat oudere onder ons zullen ze vast nog wel kennen. Nu gespeeld door de Coda/Victoria combinatie. Soliste op trompet bij dit nummer was Marleen. Het volgende nummer was Happy, een nummer waar iedereen happy van wordt, dit nummer groeide uit tot een wereldhit en groeide uit tot het meest succesvolle nummer in de geschiedenis van de Nederlandse Top 40. Superhits of the 70’s, de naam zegt het al, een medley van nummers uit de jaren 70 met o.a. I’m your Boogie man, That’s the way I like it en We are Family. The Eagles in Concert heeft geen aankondiging nodig deze band was vooral in de jaren 70-80 erg bekend, o.a. Desperado en Hotel California waren opgenomen in deze medley. Als laatste nummer voor de pauze I’m Still Standing een wereldhit van Elton John, tegenwoordig ook het ‘herkenings’ nummer van een blauw-geel meubel ’paradijs’……..

Na de pauze was er een spetterend optreden van Blaasvaak, een blaaskapel die ontstaan is uit de gelederen van Victoria, De stemming zat er al snel in en wat belangrijk is, ze wisten die goed vast te houden ook!

 

Daarna was het de beurt aan het Historisch Orkest vanuit muziekgezelschap Coda, men werd meegenomen naar de tijd ‘toen geluk nog heel gewoon was’.

Ook de geluid- en licht technici hebben zich goed van hun taak gekweten, het geheel zag er goed uit.

 

En dan voordat je het weet zit de avond er weer op, na een bedankwoordje van de voorzitter van Coda nog één keer met alle muzikanten ‘It’s A Beautiful Day’! En dat klopte ook wel, voor de muzikanten kon de dag al niet meer stuk en uit de reacties vanuit het publiek deelden ze deze mening!

Dit concert kwam mede tot stand met een bijdrage van Buurtbudget soesterkwartier.

 

Verslag en foto’s (klik hier): Ton Schimmel