DSC_0193Eén dag voor de officiële opening werd er een blik geworpen op de IJsbaan “Winter Paradijs” op het Eemplein. Eerst moest er een ronde om de tenten heen gelopen worden op zoek naar een mogelijkheid om het winterse paradijs in te komen. De ingang bleek na enig speurwerk en proberen van deuren aan de “zonkant” te zijn maar ja als de zon zich verstopt achter een dik vochtig grijs dek, dan moet je goed zoeken (vanaf het midden van het Eemplein kun je naar binnen).

DSC_0227Eenmaal binnen was snel duidelijk hoe bij de ijsbaan te komen. Men volgt het geluid, gaat af op de gekleurde lichten en komt vervolgens via de open lucht bij tent twee met een tweetal banen.DSC_0186 De eerste baan is voor de beginners op de schaats, veelal junioren. De grote baan is duidelijk voor de geoefende schaatsers, al is zeker dat zij ook ooit begonnen zijn als junioren op de ijzers. Een groep tieners gezamenlijk -, en afzonderlijk zwierend over de baan. En de lol was duidelijk af te lezen van de gezichten.

Op de juniorenbaan van een bijpassend formaat, werd heftig geoefend om op de schaatsen, of glij-ijzers te blijven staan en vooruit te komen. De een deed het stoer alleen, de ander liet zich graag door vader of moeder helpen. Maar zoals dat gaat met iets leren, het ging met vallen en opstaan, een stukje vooruit en dan weer even vallen en opstaan. Sommige valpartijen – met de souplesse van de jeugd – waren bijna gracieus te noemen.

DSC_0291De oefeningen waren een lust voor het oog van de camera. En van het doorzettingsvermogen kan menigeen nog heel wat leren. En nog maar een keer vallen, opstaan en verdergaan, onder het motto: “oefening baart kunst” en “altijd blijven lachen”. Gezien de mentaliteit en het doorzettingsvermogen is de kans groot dat Amersfoort de Wereldschaatsers van de toekomst nu zijn of haar eerste overwinning laat boeken.

Tijdens en na de officiële opening, in aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders, zal het aanmerkelijk drukker zijn op de ijsbaan van het “Winter Paradijs”. De entreeprijs van 6 euro is inclusief lenen van de schaatsen en ja ook als het regent kun je er droog schaatsen. In het donker maken de gekleurde lichtjes binnen de tenten duidelijk dat het sfeervol verlicht is.

Zaterdag 28 november om 14.00 uur wordt het “Winter Paradijs” officieel geopend. Nog een kleine tip, je kunt IJsfan worden. Voor ondernemende zoals bijvoorbeeld ZZP-ers kan dit interessant zijn, wil je meer weten, klik op IJsfan

Verslag en foto’s: Ngie