Op zaterdagavond 27 oktober wordt voor de achtste keer de Nacht van de Nacht georganiseerd. Elk jaar wordt Nederland ’s nachts meer en meer verlicht. Door al dat kunstlicht kunnen we nog maar zelden genieten van de aanblik van de oneindige sterrenhemel. Bovendien hebben veel dieren last van de verlichting. De Nacht van de Nacht vraagt aandacht voor het behoud van de donkere nacht.

Belevingswandeling

Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar wordt op Landgoed Schothorst een belevingswandeling georganiseerd. Kinderen kunnen zo de schoonheid van de nacht op het landgoed ervaren. Eerst verzamelen ze bij het welkomstvuur in de boerderij op het Middeleeuws Erf. Dan maken ze een wandeling door het bos van Landgoed Schothorst. Onderweg komen ze twee verhalenvertellers tegen die een verhaal over het donker zullen vertellen. Per wandeling kan er een maximaal aantal kinderen mee, dus meld je vóór 25 oktober aan via www.amersfoort.nl/cnme.

Lezing en sterren kijken in de Sterrenwacht

In de Sterrenwacht begint om 20.00 uur een lezing over lichthinder door Andries Boone. Daarna kunt u, bij weinig tot geen bewolking, van de prachtige sterrenhemel genieten met de sterrenkijkers. Er zijn 30 zitplaatsen, dus wees op tijd aanwezig.

Mag het licht uit?

De gemeente Amersfoort werkt aan een duurzame stad. De nacht van de nacht draagt hier aan bij. Tijdens deze nacht zorgt de gemeente dat de lichten in het Stadhuis uit gaan. De schijnwerpers bij de Onze-Lieve-Vrouwetoren gaan zelfs het hele weekend uit. Naast dit eigen initiatief roept de gemeente Amersfoortse bedrijven op om ook de lichten te dimmen. Ook inwoners worden uitgenodigd de lichten uit te doen tijdens deze nacht om zo weer de schoonheid van het donker te ervaren. Op deze manier werken we samen aan een duurzame  stad.

CNME Landgoed Schothorst, Middeleeuws Erf, Amersfoort. De toegang is gratis.