Op woensdag 31 oktober wordt het Eemplein feestelijk geopend. Het is het startsein voor een hele reeks van feestelijke activiteiten op het plein, tot en met het einde van het jaar. Binnen twee weken verschijnt een speciale huis-aan-huis krant over het openingsprogramma. 

De laatste werkzaamheden aan het plein, zoals het plaatsen van prullenbakken en de laatste bomen, worden de komende tijd afgerond. Amersfoorters kunnen straks zitten onder de bomen, op de terrassen of de trappen. Er is voldoende ruimte voor evenementen en bijvoorbeeld een markt. Op het schuin aflopende plein en op de grote tribunetrap kunnen straks evenveel mensen van optredens genieten als op de Hof.

Wat komt er aan het Eemplein?
Het Eemplein is een aansprekend plein met voorzieningen die passen bij de groeiende stad. Het plein heeft straks onder meer een Pathé bioscoop met acht zalen, diverse winkels en horeca. Albert Heijn, Saturn, Xenos en Blokker openen hier nieuwe vestigingen. Vanaf 2014 krijgt het plein een cultureel hart met het Eemhuis, waarin Bibliotheek Eemland, Scholen in de Kunst, Archief Eemland en kunsthal KadE zich vestigen. Naast winkelen en uitgaan kunt u ook wonen op het Eemplein. De Alliantie realiseert in totaal 72 woningen, bestaande uit achttien sociale huurwoningen, 44 vrije sector huurwoningen en tien koopwoningen voor starters. In een latere fase worden nog een kantoor en appartementen aan de Eem gebouwd. Het plein heeft een parkeergarage met 625 plaatsen.

Meer informatie over het Eemplein: Gemeente Amersfoort

Foto: Simon Lamme