Biedt jij steun aan een familielid met een psychische aandoening en/of verslavingsprobleem? Zou je graag je verhaal willen delen met een ervaringsdeskundige mantelzorger om zo meer zelfvertrouwen te krijgen en/of beter te leren omgaan met je eigen situatie? Dan is Naasten voor Naasten iets voor jou!

In Amersfoort willen we herkenning en erkenning bieden aan Naasten die ondersteuning geven aan een familielid met een psychische aandoening en/of een verslavingsprobleem. Het ondersteunen van iemand met een GGZ aandoening kan zwaar zijn. Je ziet jezelf misschien niet als mantelzorger en het praten over je eigen zorgen kan lastig zijn. Bij Naasten voor Naasten krijg je een luisterend oor van een ervaringsdeskundige (vrijwilliger) die als geen ander weet wat het is om een naaste te zijn. Door het delen van je verhaal, waar zonder oordeel naar geluisterd wordt, kunnen je zorgen minder zwaar voelen.

Voor wie? Dit aanbod is bedoeld voor Naasten van 18 jaar en ouder die een volwassene of kind met een psychische aandoening en/of een verslavingsprobleem ondersteund. Niet aangeboren hersenletsel en dementie vallen hier buiten. Je woont in Amersfoort of je geeft de ondersteuning in Amersfoort. Het spreekt je aan om je ervaringen te delen met een ervaringsdeskundige.

We bieden jou:

  • fijne gesprekken met een lotgenoot, die getraind is om coachend te luisteren,
  • de mogelijkheid om te onderzoeken wat jij nodig hebt in je rol als Naaste.

Belangrijk te weten:

  • Ervaringsdeskundigen zijn geen hulpverleners. Er zijn grenzen in de ondersteuning van de ervaringsdeskundigen. Soms is professionele ondersteuning passender.
  • Er vinden 1 of meerdere gesprekken plaats op een samen te bepalen tijdstip en locatie (niet thuis).

Behoefte aan meer info of aanmelden? Neem contact op met Anoushka Voors en Sytske Stoop, coördinatoren van Naasten voor Naasten via naasten@indebuurt033.nl of bel 06-53588846

 

of kijk op Mantelzorg GGZ – Indebuurt033 voor meer informatie en ondersteuning