DierenPark Amersfoort ondersteunt dit jaar 3FM Serious Request. De landelijke radiozender zet zich in voor het Wereld Natuur Fonds. “Het Glazen Huis keert terug en staat dit jaar in Amersfoort. Daar draaien de DJ’s Sander Hogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen 24 uur per dag verzoekplaten om geld in te zamelen voor het beschermen en herstellen van de regenwouden van Zuid-Amerika”, legt DierenPark Amersfoort-marketeer Timo van Boekel uit. “Gebieden die als een groen schild voor de aarde dienen en klimaatverandering tegengaan. DierenPark Amersfoort omarmt dit doel volledig en heeft daarom een aantal passende doneeracties opgezet.”

“De regenwouden van Zuid-Amerika worden ernstig bedreigd en daarmee ook de leefomgeving van veel diersoorten. DierenPark Amersfoort maakt zich hier grote zorgen over en zet zich in voor het behoud van de natuurlijke leefomgeving van onder andere de brilbeer, luiaard en de zeldzame titicacakikker”, legt Timo uit. “Deze dieren vind je in ons park, waar wij vertellen over de problemen die spelen in hun oorspronkelijk leefgebied, maar vooral wat we kunnen doen om de bedreigingen tegen te gaan. Ook steunen wij lokale projecten om deze diersoorten te beschermen.”

“Wij zijn dan ook blij dat 3FM Serious Request dit jaar geld inzamelt voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden van Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen. Wij helpen daar graag aan mee en hebben daarom een aantal toffe acties opgezet die veelal een link hebben met dit gebied”, vertelt Timo. “Zo kun je verschillende acties steunen, zoals het meelopen bij de dierverzorgers van de luiaards en de brilberen, maar maak je ook kans om een naam te geven aan een pasgeboren doeroecoeli (nachtaapje). Doneren kan via de actiesite van 3FM Serious Request en wie weet zien wij jou dan binnenkort in DierenPark Amersfoort.”