Zaterdag 1 September, Voor het eerst, vond het grootste 80’s en 90’s muziekfeest in de regio plaats in een enorme tent aan de Mijnbouwweg, en het werd een succes.

Op het terrein stonden rechts voor de tent de sanitaire voorzieningen, links een kraam voor de mensen die trek kregen of vergeten waren te eten en naast de ingang, voor de festivaltent stond de EHBO tent voor bijvoorbeeld ongevallen als gevolg van naaldhakken op tenen van dansende mede festivalgenieters.

De eerste mensen kwamen om acht uur het terrein op. De tent vulde zich langzaam maar zeker met muziekliefhebbers vanaf 18 jaar tot ongeveer 88 jaar.

De DJ’s draaiden er stevig op los. De eerste mensen waren al in beweging op de dansvloer terwijl anderen nog even stonden te praten. Het dansen werkte duidelijk aanstekelijk, al snel waren er op diverse plaatsen op de vloer mensen aan het dansen. Sommigen bijna in trance, anderen duidelijk met veel plezier.

Bij verschillende nummers werdt er luidkeels meegezongen en of meegebaard, duidelijk was daardoor: de sfeer zat er goed in. Alle medewerkers zetten hun beste beentje voor om het leuk en gezellig te houden door er te zijn voor de festivalgangers.

Het festival werd ook benut door twee groepen vrijgezellenfeest vierders, zowel een “Bride-to-be” als een “Groom-to-be” met beide gevolgen namen deel aan het feest. Of het afgesproken werk was van de “gevolgen” laat men in het midden/ blijft de vraag.

Langzaam aan werd het frisser buiten waardoor de terrastafels leger werden en de dansvloer voller, terwijl er steeds meer voetjes van de vloer gingen. Al met al een geslaagd Muziekfestival waarop organisator Danny de Graaf tevreden terrug kan kijken.

Sfeerimpressie en foto’s: Nel Groenendijk