Zaterdag 1 September, De aangekondigde Vintage Fair bij Kapel de Isselt, aan de Isseltseweg kreeg veel belangstelling. De Isseltseweg is bij veel mensen bekend als het pad tussen de Opel dealer en de Intratuin.

Al snel na 11.00 uur gingen de eerste mensen er met hun gevonden “schatten” vandoor. De bewegwijzering hoefde men dan ook niet te volgen, men kon gewoon achter de (relatieve) massa aan.

Op het verbazingwekkende groene terrein tussen de Kapel en het terrein van Praxis en Intratuin stonden de verschillende Vintage Fair spullen uitgestald. Ondanks het grote aantal bezoekers dat af en aan ging, voelde het als een oase van rust te midden van het industrieterrein.

Het terrein waarop de Kapel zich bevindt, was afgesloten tot de rondleidingen om 12.00 en 14.00 uur. De hoogbejaarde bewoner gaf zelf de rondleiding. Ook die waren veel drukker dan verwacht. De verwachting was 2 keer een groep van 10 tot 15 mensen maar de eerste groep was al ruim het dubbele, zo’n 35 mensen die belangstellend de rondleiding met alle weetjes volgden. In een kleine kapel – zoals Kapel de Isselt – is het met ongeveer 35 mensen erg vol en druk.

Op het terrein waar de fair gehouden werd, was het door de rondleiding in de Kapel heel even wat rustiger, al bleven de mensen komen.

Grote ronde spiegels, oude hekwerken en/of allerlei soorten zinken emmers kon men bemachtigen. Veel bestek in allerlei soorten en maten, borden en bekers die een nieuwe eigenaar zochten.

Diverse oude houten speelgoed zoals een hobbelpaard, en midgetgolfset van het degelijke soortwant het ging immers al een paar mensenlevens mee.

Een garage uit de jaren ’60 kan ook vandaag nog als prima speelgoed functioneren al zal het misschien niet helemaal voldoen aan de hedendaagse veiligheidseisen, speelgoed blijft “speel”-goed.

Diverse metalen onderdelen in een uitzoekbak waarvan alleen de kenners waarschijnlijk een idee hebben waarvoor het diende maar grabbelen blijft leuk.

Voor de liefhebbers van boeken die nog geen kast hebben was er de oplossing in de vorm van een komplete Lundia boekenkast. Al konden mensen die met teveel van de oude kinderboeken weggingen ook terugkomen om alsnog de bijpassende boekenkast te kopen.

Er was “voor elk wat wils” te vinden. Menigeen ging dan ook met gevonden goederen van het terrein weg.

Vanwege de drukte tijdens de rondleidingen, hopen wij u op een ander tijdstip een sfeerimpressie van de Kapel te kunnen geven.

Sfeerimpressie en foto’s: Nel Groenendijk