Ook voor het Jeugd persbureau Soesterkwartier gold dit weekeind even in actie komen. Dit door de vele activiteiten in de wijk.

Mimoun ging als eerste op pad met zijn klas, groep 8 uit van basisschool de Magneet.

01010175Met groep 8 zijn we naar de wagenwerkplaats geweest om daar de  monumenten te bekijken. Als eerste kwamen wij in de klimhal. Niet echt een monument natuurlijk. Maar het was we leuk om te zien hoe je daar kon klimmen en klauteren. Op vrijdag was het er erg stil. De klimhal is in november 2014 pas geopend. Veel jongeren komen hier klimmen.

Van de leraar kreeg ik geen toestemming om mijn mede klasgenoten te fotograferen want daar moeten ouders toestemming voor geven.

1921956_291921417631389_1846029638_nNa de klimhal zijn wij rondgeleid over het terrein van de wagenwerkplaats en werd er verteld wat er vroeger gedaan werd.. Helaas was de tijd beperkt en ben ik zaterdag  12 september teruggegaan.

Samen met Sjaak Pols, ons nieuw redactielid hebben wij de Rijtuigen-loods bezocht. Vroeger gebruikt voor het repareren van  treinen. Het is nu omgebouwd tot een soort vergadercentrum met verschillende zalen en zaaltjes. De wagenwerkplaats heeft een ruime historie. In de oorlog is de hele loods leeg gehaald door de  bewoners van het Soesterkwartier.wpl 3  Al het hout is er toen uitgesloopt. Nog steeds worden er op zolders  en gemaakte schuren aangetroffen, die zijn  gemaakt van dat hout.

Alle gebouwen zijn van de slopershamer gered en zijn nu een monument.

Nu is de wagenwerkplaats geheel verbouwd en zitten er een heleboel  bedrijven in.

De Verensmederij is nu het Operagebouw. Een erg mooi gebouw en binnen is nog voor een deel te zien hoe het vroeger geweest moet zijn.DSC_0605

Het ketelhuis. Het is haast niet voor te stellen dat vanuit dit gebouw vroeger de verwarming voor alle gebouwen werd  geregeld. Mooi al die buizen en pijpen aan en op de muren.DSC_0603

Het was niet druk op de dagen dat ik er was.

Mimoun

Jeugd Persbureau

Redactie wijkwebsite Soesterkwartier.