25 maart, “dance-centre Soesterkwartier. Nadat vorige week de repetitie vanwege de gebeurtenissen in Utrecht ( Kanaleneiland) uit voorzorg was afgezegd, werd er vandaag een nieuwe “dans”vorm geïntroduceerd , namelijk “improvisatie”.

Eigenlijk een niet bedoelde situatie, maar als de “dansjuf”wat later is dan gebruikelijk, hebben ze altijd nog de Moeder des moeders, juf Anita die haar hand er niet voor omdraait even een dansles te geven.

Het net nieuw ingestudeerde danswerk, leidt echter voor twee nieuwe hoppertjes tot een beperking, immers men moet het een beetje afkijken. Niet getreurd dan wordt een “ervaren” hopper voor de klas gezet die alles even uitlegt en voordoet. Op verzoek van de power hoppers wordt er dan toch even teruggegrepen op een wat oudere ingestudeerde dans.

De muzikale ondersteuning komt uit Anita haar Gsm, die uiteraard geen muziek versterker is. In de kleine zaal is het dan ook bijna “rustiek”te noemen. De kinderen doen datgene wat ze kunnen. Dan komt het moeilijke woord “improviseren”de dansvloer op. Anita geeft aan dat op de muziek “vrij”gedanst mag worden. Het levert “beeldige”plaatjes op.

Als Chiara Hasper zich ook weer meld, is iedereen weer “happy’ en kan de officiële repetitie weer beginnen, je afvragend of hetgeen zo zojuist hebben gepresteerd toch ook wel een prestatie was.

Dansjuf Anitia is ook geslaagd voor haar “wijze”les.

 

 

Karel van Rooy.

Vrije foto reportage. klik hier.