Moeders en hun kinderen renden vanochtend langs de dieren tijdens de eerste Moederdag-run. Om zeven uur stonden de eerste moeders en kinderen al op het voorplein van DierenPark Amersfoort. “Voorafgaand aan de run begonnen de fanatieke sporters met de warming-up, waarna zij samen op eigen tempo langs de dieren konden rennen”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Bij de finish stonden vaders en andere familieleden de deelnemers op te wachten. Het was een sportieve, maar vooral gezellige start van Moederdag.”

Tijdens deze eerste editie van de Moederdag-run in de Amersfoortse dierentuin renden moeders met hun kroost langs hyena’s, verschillende aapsoorten, sitatoenga’s en de vogels in Snavelrijk. Moeder Judith uit Maarssen deed samen met haar dochter en zoon mee. “Het was wel een beetje vroeg, maar wij vonden het erg leuk en bijzonder om op deze manier door de dierentuin te lopen”, vertelt Judith.

De route eindigde in het Dinopark, waar de bezoekers nog een extra verrassing stond te wachten. “Op deze laatste dag van de meivakantie konden wij nog één keer hun hulp gebruiken met het bouwen aan de laatste Klim Alles-route, waarbij de moeders en kinderen goed moesten samenwerken om de route af te maken”, zegt Hylke. Na afloop kregen de moeders een speciaal Supermama-certificaat en stond er voor iedere deelnemer een gezond ontbijtpakketje klaar. De rest van de dag kunnen de gezinnen op een rustiger tempo dieren bewonderen in DierenPark Amersfoort.