Amersfoort 12 mei 2018, Het nieuwe plantsoen naast de Nieuwe Stad was en is vanaf donderdag het decor van “Proef 2018” een culinaire uitstalling van eten en drinken. Van sushi tot barbecue of gril tot gekookt. Drank in alle soorten en smaken. Een jaren lang zeer druk bezocht evenement in het Amersfoortse.

Door Karel van Rooy

Voorheen de locatie op t’Hof, nu gesitueerd op en rond de Nieuwe Stad. De opstelling rond de betonnen cirkel, met in het midden het grote podium had wel wat. Het zag er goed verzorgd uit met hier en daar rustplekken voor de bezoekers. Bankjes met gekleurde kussen en diverse “sta” tafels gaven een mooie aanblik. Een mooie locatie  en goed opgezet.

Op zaterdag 12 mei ,werd vroegtijdig een overzicht’s reportage gemaakt van de aanwezige standhouders. Om 12.45 uur ( opening om 13.00 uur) waren allen druk met het gereedmaken van eten en drinken. De dames van de openbare toiletten,poetsten er lustig oplos en “mister Barbecue” had de diverse “cokes”al flink opgestookt. Bier- en limonade vaten rolden nog richting “Grand Café”,

Het betaalmiddel voor deze Proef 2018 waren Keitjes, aan te schaffen bij de kassa,maar  nog in diepe rust. En het bleef rustig, geen massa publiek. De voorgaande dagen zijn wel relatief druk bezocht maar de zaterdag blijft, althans rond de genoemde tijd, erg rustig.

Op het Eemplein wordt gedemonstreerd, met sport wel te verstaan. 6 basketbalvelden zijn met kunstmatten aangelegd.Per veld 1 basket, zodat bij balbezit je altijd dezelfde kant op speelt, of verdedigd. Er is een heuse competitie gaande met verschillende verenigingen uit het land en gezien de toch wel aardige temperatuur van 23 graden een “warme”aangelegenheid.  De gemaakte foto,s zijn verweven met die van Proef 2018.

16.00 uur,er komt belangstelling voor Proef, langzaam komen bezoekers, Een plek zoekende op een van de diverse terrassen,of gewoon zittend in de zon in afwachting van muziek of andere optredens.

Morgen, zondag de slotdag van Proef Amersfoort 2018. Hopelijk zijn de weergoden dan ook gunstig gestemd. Vandaag was het een mooie dag, maar geen overmatige drukte van bezoekers.

Verslag en fotoreportage Karel van Rooy. Klik op de “link”

Update. 19.15 het is vol: