Geen ontbijtje op bed, bloemen of chocolade: DierenPark Amersfoort daagt moeders samen met hun kroost uit voor een spannende loop door de dierentuin. “Op Moederdag kunnen stoere mama’s in alle vroegte voor openingstijd (hard)lopen langs onze dieren”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Uiteraard hoeven de deelnemers niet in sneltreinvaart door ons park te gaan, maar kan iedereen op eigen tempo richting de finish.” 

Zondagmorgen om 7.30 uur kunnen 75 moeders met hun kinderen meedoen aan de bijzondere run in de Amersfoortse dierentuin. “Naast dat de run dwars door de dierentuin gaat, blijkt er ook een extra obstakel te wachten,” vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Aan het einde van de tocht blijkt onze kenmerkende Klim Alles-route niet helemaal af… Het is afwachten hoe de supermoeders met hun kinderen de finish halen.”

Vanaf woensdagmiddag 13.00 uur gaat de ticketverkoop online van start via de website van het dierenpark. “Er is plaats voor 75 mama’s en hun kinderen, voor vaders is er een speciaal Onthaal-ticket om de Supermama’s bij de finish op te wachten. Uiteraard kan het gezin de rest van de dag nog genieten in DierenPark Amersfoort.”