Soesterkwartier 11 mei 2018. In 2017, toen Mondriaan in Amersfoort de boventoon voerde,werden als gevolg daarvan en het 10 jarige bestaan van “het Groene Spoor,”moestuin”bakken geschilderd in de Mondriaan kleuren . Die bakken werden voorzien van beplanting en geplaatst rond het Piet Mondriaanplein.

Gaande de tijd, kwam er echter van een bewoners gedeelte, bezwaar tegen de”Mondriaanbakken”voor de deur. Een ander gedeelte had er geen enkele moeite mee. Met behulp van Guido van Beek de wijktuinman en Gijs Valkenhoef / Kino ( Groene Spoor), werd een oplossing gevonden en vandaag met de mensen van het Groene Spoor  uitgevoerd.

En zoals Guido omschreef

“De actie is in vervolg op de 10 jarig jubileum actie van vorig jaar. Het zonnebloemen spoor in de Piet Mondriaan bakken. In plaats van de bakken afvoeren wilden we ze vol met vaste planten zetten en de boel permanent groener en kleurrijker te maken. De bewoners van de westelijke appartementencomplex hebben financieel bijgedragen en vandaag ook met koffie. De bewoners van de eengezinswoningen op het middendeel van het plein hadden echter bezwaar tegen de bakken en daarom hebben we ze daar weggehaald. In overleg met bewoners komt daar misschien nog wel eens wat anders. De planten hadden we al wel besteld en die zijn nu in de over-hoek naast het Qpark geplant. ”

Guido

Redactie  Karel van Rooy.