Wagenwerkplaats 3 september 2017. De Fabriekstraat op de wagenwerkplaats had vanmorgen de sfeer van lang vervlogen tijden. Een  grote drukte met betrekking tot een merk auto en vanaf het Ketelhuis tot aan de grote parkeerplaats achter de grote loods, stond het vol met Mini Coopers. Deze van oorsprong , in 1961 ontworpen “kleine”auto van British Leyland, was vanmorgen niet alleen onderwerp van gesprek, maar gaf de Fabriekstraat de indruk, dat er een nieuwe productielijn was opgestart.

Al vroeg vanmorgen meldde zich de eerste deelnemers voor de jaarlijkse Rally van Mini Cooper rijders. Normaliter een maal per jaar de Mini Marathon Rally van Noordwijk rijdend. De organisatie in Noordwijk, had echter om veiligheidsredenen, deze rally aldaar niet wenselijk geacht. Dit door de grote samenscholing op de boulevard van Noordwijk. De keuze voor een andere “ludieke” start is hierna op de Wagenwerkplaats gevallen. Tegen de achtergrond van ons industrieel erfgoed, kwamen er 120 Mini’s naar het Amersfoortse.

Na een rondje over het terrein, werden de Coopertjes een voor een de Fabriekstraat in gedirigeerd.En dat er enige verschillen zijn in deze populaire autosoort was duidelijk zichtbaar. Van splinternieuwe  cabrio’s tot “barrel”, je kwam ogen te kort. En ach als je dan je uitlaat hebt afgebroken op dat kleine drempeltje bij de ingang van de werkplaats Soesterweg ( waar de meeste mini’s moeite hadden), dan repareer je dat gewoon even ter plekke met een spanband.

De route van deze Rally ging door het gooi en dan binnendoor naar Nieuwegein, alwaar ze om 15.00 uur aan de Nieuwegeinseplas werden terug verwacht.

Het Centrale Ketelhuis was voor de gelegenheid ingericht als “pitstop”locatie. Hier kon men alle formulieren/ stickers en inschrijvingen ophalen. En natuurlijk vooraf aan de start van 11.00 uur, genoeg koffie en broodjes nuttigen voor de rally.

Ook onze eigen Miss Spangas, ( Kayleigh van Beek), kwam haar opwachting maken. Met haar ouders en misschien Oma ook deelnemend aan deze rally.

Even na 11.00 uur werd de roep van “start your engines” duidelijker. Maar eerst nog even een klappaaltje uit het beton schroeven. Dit omdat de in 1961 gebouwde Coopers er wel tussen door passen, maar de heden ten dage gemaakte modellen niet meer.

Al met al vertrokken de 120 Mini Coopers met tussenpozen in groepjes de Wagenwerkplaats voor hun jaarlijkse rally. En naar wat deze verslaggever zo links en rechts van de deelnemers vernam, was de gekozen locatie voor herhaling vatbaar.

 

 

Verslag Karel van Rooy

Fotoreportage Karel van Rooy / Nel Groenendijk.