Zondag 3 september, Het “Rode plein” bij het Centraal Ketelhuis stond gevuld met kraampjes en karren. Van poffertjes tot aan fudge en de chocokussen – zoals de voormalige “donkere zoenen” tegenwoordig heten -, en tal van andere lekkernijen. Maar ook allerhande duurzame gefabriceerde zaken zoals onder andere, ecologisch gelooide schapenvachten.

Van sieraden tot serviesgoed en van gebatikte blouses tot aan tassen van autobanden gemaakt, aan creativiteit was overduidelijk geen gebrek. Onder de Hollandse wolkenlucht met regelmatig het stralende zonnetje kwamen zowel de vriendelijke mensen als hun mooie producten mooi tot hun recht.

Voor de jongste bezoekers waren er ook nog vermakelijkheden als een “Zwiermolen” en de “Super-Zeep-Bellen-Blaas”. En vooral die laatste leverde natuurlijk hele mooie kleuren op in het licht van de zon. Voor de zon- zeepbel bewonderaars lagen dan ook matjes om het vanuit de lig-stand allemaal goed te kunnen bezien.

De Zwiermolen had aan het begin nog een beperkte belangstelling, terwijl de bijbehorende “Mamaloe” wagen toch eigenlijk wel de juiste sfeer, kleur en daarmee toon zette. Naar mate dat de dag vorderde zal vast de belangstelling toegenomen zijn. Het kind dat in alle rust van de Zwiermolen gebruik kon maken, had ook volop de mogelijkheid om te genieten van het zwieren.

En daar waar duurzaam gepromoot wordt, zie je vanzelf ook de energie mensen verschijnen. In dit geval van een coöperatieve soort. Terwijl de poffertjes gebakken werden op de ene hoek, werden ijsjes geschept op een andere hoek. Al met al een dag om te genieten van al het goede dat er was, inclusief het weer!

Foto’s en verslag: Redactie – NG