Minecraft Bouwwedstrijd en mediaworkshops in voorjaarsvakantie
Voor jongeren van 8 t/m 15 jaar.

Jongeren van 8 tot en met 15 jaar hoeven zich in de voorjaarsvakantie niet te vervelen. Het Medialab van de Bibliotheek Eemland organiseert van zondag 25 februari tot en met vrijdag 2 maart verschillende workshops in Het Eemhuis, waaronder de Minecraft XL Bouwwedstrijd op donderdag 1 maart.

 Om jongeren bekend te maken met “21st Century Skills” organiseert Het Medialab workshops waarbij je cartoons kunt inspreken, Minecraft kunt bekijken in Virtual Reality, fotograferen, animeren, video’s bewerken, journalist zijn voor een dag en nog veel meer. Aan deze workshops kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen. 

Minecraft XL
Bij de Minecraft XL Bouwwedstrijd op donderdag 1 maart bouwen de deelnemers het nieuwe stadhuis van Amersfoort. Er is een ochtend- en middageditie. Bij beide wedstrijden staat precies dezelfde bouwopdracht centraal. Voor alle deelnemers is er een leenlaptop aanwezig en een gratis Minecraft T-shirt.

Kaarten
Om deel te nemen aan de Minecraft Bouwwedstrijd of één van de workshops is het van belang vooraf kaarten te kopen viawww.bibliotheekeemland.nl. De kosten voor de Bouwwedstrijd bedragen € 15,- per persoon (inclusief leenlaptop). Deelnemen aan de workshops kan vanaf € 10,-.