Dance-centre Speeltuin Soesterkwartier, mede de basis voor en van de SK Power Hoppers,blijft maar in opspraak komen met deze Hip Hop groep. Elke week is er weer een uitdaging en een nieuw gegeven. De spring in het veld hoppertjes vinden het geweldig en zijn iedere week enthousiast aan het oefenen.

Mede om de toch wel soms ingewikkelde “moves” te doorstaan is het wenselijk dat ook de  lichamelijke conditie van de deelnemertjes uiteraard op peil is. En naar vanavond te hebben aanschouwd, is daar niets mis mee.

Na het “warming Up “gedeelte, werd er wat gericht geoefend op het maken van bruggetjes. Maar dan niet genaakt van hout of ander materiaal. maar met de inzet van het eigen lijfje. Een mix van Yoga en gymnastische structuren en een mum van tijd zijn alle deelnemers in staat een brug te bouwen, door liggend op de rug, voeten en armen op de vloer te laten,maar je buiken rug omhoog te drukken.

Hiermee ontdekken dat er toch een groep spieren is,die je niet dagelijks gebruikt. De Power Hoppers maakt het allemaal niets uit. Ook deze “hobbel”in het “dance”leven blijkt geen hobbel te zijn en de groep is weer een ervaring rijker.

Het blijft een genoegen te zien, hoe deze groep zich  zo ontwikkeld. Met veel lol en plezier,ongedwongen, is er een homogene groep ontstaan.

Wordt vervolgd.

Karel van Rooy.

Foto impressie.