De entourage was al “teder” in het Wijkmuseum, daar de tentoonstelling Poppenhuizen en Poppenwagens nog het decor was. Zet daar dan onze Soesterkwartierse zanger Martin Dhamarco bij en Opa Henk, dan heb je ook wat.

De tentoonstellingsruimte, was 4 februari 2017 om 15.00 uur te klein om de belangstellende te herbergen. Met een beetje passen en meten, schuiven en “bij” plaatsen van stoelen, kon bijna iedereen er in. Maar op de gang waren ook nog staande bezoekers die op dit unieke concert afkwamen.

Beloofd is beloofd, was het openingswoord van Gezina Tuinstra, conservator van het Wijkmuseum, daarbij duidend op de toezegging die Martin Dhamarco in 2015 had gedaan. En nu was het zo ver. Een uniek optreden waarbij ook Opa Henk het laatste gedeelte van het concert zijn “tenor”stem liet horen.

Een beetje in het teken, van Martin Dhamarco zijn privé leven, hoe hij tot zanger was gekomen,door zijn (overwonnen) keelkanker. Gaande het concert en zijn liedjes daarbij aanpassend, vertelde hij over zijn moeilijke weg, terug naar het heden. Samen met zijn vriendin Coby werd de ladder, tree voor tree genomen. Hij leerde weer zingen en met name tekst onthouden.

Het resulteerde in een “volkszanger”met een ruim repertoire . Alhoewel zijn voorkeur uitgaat naar Engelse liedjes, is hij ook goed thuis in het Nederlandse Levenslied.

Een speciale plaats in dit geheel, neemt Opa Henk in. In 2011, aanwezig bij een talentenjacht in de Jordaan, kwam het idee, samen een lied te zingen. ( Droomland) . Het werd een daverend succes en Opa Henk komt zo nu en dan de concerten van Martin versterken.

Het wijkmuseum,kent vele optreden van vele muzikanten, maar in de rij “aangrijpende” concerten scoort deze erg hoog. Het publiek, waaronder ook Will Jansen van de Will en Friends, genoot duidelijk. En 1 uur zingen was eigenlijk  zo voorbij.

Het duet met Opa Henk, was er een om kippenvel van te krijgen en had een hoog tissue gehalte. Droomland met een haar zuivere hoge zangstem van Opa Henk.

De belofte is nagekomen. Het wijkmuseum een ervaring rijker. Een mooie zaterdagmiddag werd gevuld.

Uiteraard een woord van dank aan het Wijkmuseum, Martin/ Coby en Opa Henk en niet te vergeten zijn technicus die aan de knoppen zat.

Verlag en fotoreportage Karel van Rooy.