foto_5001927_dierenpark-amersfoortTwee gierenkoppels in DierenPark Amersfoort hebben zich geïnstalleerd op hun nest. Eerder was op de broedplaats een webcam geplaatst, waardoor de broedende stellen vanaf vandaag live te volgen zijn via de website van de dierentuin.

De twee gierenkoppels waren al een tijdje in de weer met het verzamelen van takken, maar nu is het definitief: de nesten zijn klaar en het broeden is begonnen. ‘‘Wij hebben sowieso op één nest een ei gezien, maar dat er in het andere nest ook een ei ligt, is bijna zeker’’, vertelt hoofdverzorger Bas Aalders. ‘‘De gieren broeden nu ongeveer 2,5 week en dat betekent dat wij eind maart een eerste kuiken kunnen verwachten.’’

De Amersfoortse gieren zijn te zien in SnavelRijk, de grootste doorloopvolière van Nederland. ‘‘De aanstaande ouders zijn verkeersslachtoffers en komen oorspronkelijk uit een Spaanse vogelopvang’’, vertelt de hoofdverzorger. ‘‘Mooi om te zien dat zij ondanks hun mankementen een tweede kans hebben gekregen en nu zelf eieren uitbroeden.’’  Vanaf vandaag kan het publiek via de webcam live meekijken naar de ontwikkeling in het gierennest via de website van DierenPark Amersfoort.

http://www.dierenparkamersfoort.nl/dierenpagina/live-dieren-kijken/