DSC_5733Amersfoort 23 februari 2016. De oproep was “kort dag”. De organisatie had een snelle planning bedacht voor de nu gaande schoolvakantieweek. Een aantal zaken werden uitgezet, waaronder op dinsdag 23 februari een heuse “streetdance “training in de RESET aan de Plataanstraat.

Nu wordt de RESET de laatste maanden al intensief gebruikt voor onze jeugd, die bv.op woensdagmiddag zich kunnen uitleven in de RESET en toch hun huiswerk kunnen maken. Bijgenaamd de Woeste woensdagmiddag. Het woeste valt wel mee maar het er is er zeker erg gezellig en druk.DSC_5061

Voor deze “streetdance” training was niemand minder dan de dans docente en Choreografe, Nancy Loer, ingevlogen. Zij  meldde zich stipt om 13.30 met audioapparatuur bij de RESET.  En zoals gebruikelijk is alle begin wat onwennig en kwamen de mogelijke deelnemers van de training “speels” binnen. Kijkend en oordelend wat het moest gaan worden.  Enkele kinderen, werden zelf in de wijk nog even opgezocht door de assistenten van de RESET  wat dan toch een totaal van 14 kinderen tot gevolg had.

DSC_5738In de sportzaal, mochten eerste de spieren even los gemaakt worden, door sport en spel toe te passen. Maar daarna kwam dan toch het serieuze gedeelte, namelijk het aanleren van een groot aantal passen en bewegingen, horend bij het “streetdance”.

Met en zonder muziek, of confronterend kijkend in de grote spiegelwand, het was geen probleem voor de groep kinderen.  Ze hadden er zin in en dat straalden ze ook uit.

DSC_5077En niet alleen de “meiden”waren aan het dansen, ook enkele “boys”hadden zich gemeld en deden fanatiek mee. En gezegd mag worden, het zag er best “cool”uit.DSC_5742

Dank aan Welzin en Nancy Loer.

Morgen 24 februari is er een filmochtend in de RESET. Aanvang 10.30.

Donderdag 25 februari zijn er workshops “bongo” maken. Om 10.30 en 13.30.

En ach, als je dan toch net even de klein was, DSC_5153

Verslag en fotoreportage, Karel van Rooy.