Vrijdagmiddag 6 januari, Om half vijf vertrok een kleine stoet kinderen, ouders en begeleiders voor de Lichtjestocht door een deel van de wijk.

Vanaf de Emmaüskerk over de Noordewierweg richting Puntenburg om dwars door de Puntenburgflat heen naar de IJsselstraat, om door de Dollardstraat en de Merwedestraat weer terug te komen op de Noordewierweg terug naar de Emmaüskerk.

Er waren ongeveer tien koningen in plaats van de Bijbelse drie, maar dat mocht de pret niet drukken. Want ondanks de kou, hadden ze wel pret onderweg. De tocht dwars door de flat heen was voor de meelopende een verrassing die bovendien bij de bewoners die toevallig in de hal zaten ook leuke reacties opriep.

Na de Puntenburg-flat werd even een mandarijntje gegeten omdat zeker met de vrieskoude vitamientjes noodzakelijk zijn om door te kunnen gaan. Daarna leek de groep een groep dwaallichtjes te worden toen ze de Merwedestraat overstaken en het leek of ze hem “links lieten liggen”. Al was dit misschien camera ontwijk tactiek. Na deze afleidingsmanoeuvre kwam de stoet toch weer aan bij de Emmaüskerk om daar met warme chocomelk weer warm te kunnen worden.

De koekjes waarin een koningsboon verstopt zat werden dit jaar nog gemist door sommigen, maar het was  gezellig en feestelijk versierd met heel veel lichtjes.

Verslag en foto’s: Nel Groenendijk