7 januari 2017. De residentie van de Canavalleiën , of te wel “ten kastelen”van de Kabouterhut, was het decor van de jaarlijkse nieuwjaar’s receptie. Daar waar Prinsen en Prinsessen, Hofdames, Adjudanten, Secondanten en de hofhouding van Sint Joris, neerstrijkt om het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Vanaf 20.00 uur was de “gladde”aanrijroute naar de Kabouterhut er een van voorzichtig benaderen. De weersomstandigheden waren niet ideaal. Mist en gladheid hadden zijn invloed op het aantal genodigden.

Niet dat het niet ( gewoontegetrouw) druk was, maar een enkele Hofhouding had zich verontschuldigd. Door de voorzitter van de Carnavalleiën werden de steeds arriverende gasten, luidkeels aangekondigd en begeleid naar Prins Tunus XLII en zijn Hofdame ( Kevin en Desiré ) die het officiële gedeelte van de receptie op zich namen. Langzaam maar gestaag, betraden de gasten de “balzaal” in de gewelven van de residentie.

Van Stadswege, was ook het Presidium voor het merendeel aanwezig, alhoewel hare majesteit Joris 41, door de weersomstandigheden het zekere voor het onzekere had genomen en zich had laten verontschuldigen.

De vele goede wensen over en weer in ontvangst nemend, waarbij een lange tafel steeds voller werd met de aangeboden “nieuwjaar’s attenties in de vorm van flessen, flesjes en/of bloemstukken, al dan niet voorzien van verlichting. En buiten al deze geschenken er plots een bijzondere gift wordt gedaan in de vorm van een hanger, waarin een fototoestel is verpakt. Unctus Grandis, wenste op deze wijze de Carnavalleiën een flitsend seizoen. De vele uitwisselingen van ere schildjes, leverde een paar kilo aan ijzerwaren op, aan de Prins en Hofdame. Desgevraagd deelde Desiré mee, dat er extra bevestigingen in haar jurk en nek waren gemaakt, om al deze “eretekens” aan te hangen.

Een goed gebruik op deze receptie, is dat de Prinsen en Prinsessen/ Hofdames zich enig moment afzonderen om zich met “beleid’s”zaken bezig te houden. Een onderlinge toost en een goed gesprek. Na deze ceremonie werd het tijd om de carnavalsparty op gang te brengen. Dat gebeurt met het spelen en zingen van de “stads”lied,( Sint joris)  gevolgd door die van de Carnavalleiën. Daarna was het aan de wel bekende zanger Martin Dhamarco om op zijn eigen wijze de polonaise aan de gang te houden. Martin recent nog doorgedrongen tot de halve finales van een talentenjacht in Zeist, treed momenteel veelvuldig op, onder meer bij Media omroep EVA en de Golfbreker. Ook Wil Jansen van Will and Friends was een van de gasten. Op het moment van dit schrijven, is niet bekend of zij ook zou optreden.

De Carnavalleiën zijn het jaar 2017 in ieder geval begonnen, zoals 2016 is geëindigd, met veel plezier en gezelligheid.

 

Verslag en foto’s Karel van Rooy.

Album Foto’s klik hier.