Traditie getrouw, is er begin van het jaar een Nieuwjaarsconcert door een van de muziekverenigingen van het Soesterkwartier.

De zeer gerenommeerde vereniging “Hosanna”uit het Soesterkwartier had de aftrap dit jaar bij de nieuwjaar’s receptie in Puntenburg. Georganiseerd door de bewonersvereniging Op-en rond Puntenburg werd wederom een gedenkwaardige bijeenkomst bijgeschreven.  Veel bewoners gaven “akte de presence ” en waren op 6 januari 2017 om 19.00 uur aanwezig in de Vijverzaal. Ook hier voor een laatste maal de schalen met oliebollen die met de koffie langs kwamen.

Langzaam maar gestadig, kwamen de leden van Hosanna  ook binnen, zoekend waar de opstelling van het orkest zou zijn. Veel keuze is er niet, links of rechts van de steunpilaren. Ditmaal was de linkerzijde gekozen.

Handen werd geschud, nieuwjaarswensen uitgesproken, de schalen met oliebollen werden leger en leger, totdat de dirigent toch meende dat het orkest moest gaan spelen.

Gert van der Wolf, voorzitter van de bewonersvereniging hield een kleine speech, memorerend de gedachten aan degene die ons waren ontvallen in 2016. Maar vooruit-kijkend naar 2017 met de wens op een gelukkig en gezond nieuwjaar. En eigenlijk een bijzonder moment daar een der bestuursleden van de vereniging deze receptie moest missen, vanwege een opname elders.

Het orkest nam de gelegenheid waar om het nummer “Happy New Year” spelen. En ook van de zijde van de dirigent werden de beste wensen namens het orkest overgebracht op de aanwezigen.

Uw verslaggever, moest zijn aanwezigheid hierna helaas beëindigen. Wetende dat Hosanna hierna nog een avondvullend programma heeft uitgevoerd,

Verslag en foto impressie; Karel van Rooy.