AMERSFOORT – De politicus Willem Drees (PvdA) is het onderwerp van een power point-presentatie door historica Jennifer Luitsz. Die vindt plaats op vrijdag 21 juli om 16.00 uur, in de Thema-kamer achter Wijkmuseum Soesterkwartier, Sint Bonifaciusstraat 61 in Amersfoort.

Deze lezing met lichtbeelden maakt deel uit van een expositie over ‘Ouderenzorg’. Het wijkmuseum zet dit jaar allerlei aspecten van de ‘Gezondheidszorg,

Toen en Nu’ museaal in het zonnetje. Drees was in de jaren veertig en vijftig minister-president  in vier (rooms-rode) kabinetten. Zijn bijnaam was ‘Vadertje Drees’ en hij was de man die er voor zorgde dat ouderen AOW kregen en daarmee onafhankelijk werden van kerk, armenzorg of kinderen.

Hij heeft ook veel gedaan voor het welzijn van werklozen, weduwen en wezen. Het wijkmuseum is op zaterdagen van 12.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk, voor thee en koffie worden een euro gerekend.

Speciaal voor kinderen met de ZomerPretPas is het wijkmuseum (tot en met 16 augustus) ook op woensdagen van 11.00 tot 16.00 uur geopend.