Soesterkwartier 14 juli 2017. Op 2 juli kreeg de redactie een opmerkelijk verzoek. Een snelle dame uit de Bonifaciusstraat  gaat de van Dam tot Dam loop doen. Tot zover is dat geen wereldnieuws want dat doen wel meer mensen. Hetgeen toch tot nadenken aanzette was de reden. Zoals onderstaand omschreven is er toch een bijzonderheid aan deze “semi Marathon”in Amsterdam.  En ook al enigszins ongebruikelijk, om dit te plaatsen op de wijkwebsite. Gezien de strekking van de oproep en de intensietijd waarop deze sportieve dame voor strijdt  is haar toegezegd dat wij hier aandacht aan zouden schenken op de vernieuwde website. Wel die is online. Dus Cora, erg veel succes bij je actie voor dit bijzondere doel.

Ingezonden brief:

Beste Soesterkwartier.info,
Met veel interesse volg ik, als Soesterkwartierder, jullie pagina. Altijd fijn om op de hoogte te blijven van gebeurtenissen in je eigen wijk.
Nu ben ik zelf in training om, voor de derde keer, de Dam tot Dam loop te lopen geld op te halen voor de Nederlandse Cystic Fibrose Stichting (NCFS). Cystic Fibrose (beter bekend als taai-slijmziekte en momenteel veel in het nieuws vanwege een nieuw medicijn Orkambi dat niet vergoed gaat worden) is een nu nog ongeneeslijke ziekte waar mijn neefje (vandaag 4 geworden) aan lijdt.

Zelf ben ik drager van CF. Omdat ik hoop dat onderzoek beter medicatie en op termijn hopelijk genezing kan opleveren maak ik mij hard voor de NCFS.
Ik heb een actie pagina waar mensen geld kunnen doneren, maar er zijn ook ontzettend leuke CF-knuffel-aapjes die mensen kunnen kopen (€8 ps).
Ten eerste laat het zien dat Soesterkwartierders zich inzetten voor het goede doel, ten tweede zou het mij mogelijk sponsoren kunnen opleveren. Uiteraard kunnen mensen ook een knuffel-aapje bestellen en deze dan bij mij ophalen. Mocht het niet direct sponsoren opleveren (kan mij voorstellen dat mensen niet aan een vreemde willen doneren), dan in ieder geval aandacht voor CF. Meer bekendheid en wie weet levert dat de stichting op een later moment weer wat op. Bijv bij een collecte oid.
Ik hoor graag van jullie. Met vriendelijke groet,
Cora Zijlstra

Link naar mijn actiepagina: https://www.run4air.com/actie/cora-zijlstra

Succes

Redactie KvR