_DSC3308_660In Kunsthal KAdE kunt u tot 10 mei de expositie “100 jaar Animatiekunst” bekijken. De Bibliotheek Eemland sluit hierbij aan met een lezing over ‘the making of’ van animatiefilm De Ladder. Deze animatie is te zien op de Verhalentafel in Het Eemhuis. De lezing vindt plaats op zaterdag 2 mei om 14.00 uur in de Eemzaal van Het Eemhuis. Toegang is gratis.

Artizan Graphics is een jong bedrijf dat 2D en 3D animaties maakt. Ze richten zich op unieke en uitdagende projecten waarbij ze zelf creatieve input kunnen leveren. Voor de Verhalentafel van de Bibliotheek Eemland maakten zij de animatie ‘De Ladder’, geïnspireerd op het gelijknamige verhaal van Jaap Lemereis.

Wat dit project voor Artizan Graphics uniek maakte, was dat zij een bestaand verhaal moesten omzetten in een animatie van enkele minuten. In vorige producties specialiseerden zij zich vooral in korte animaties, productvisualisaties en reclame. Het project De Ladder dwong hen om na te denken over de animatietechnieken en hoe in de korte beschikbare tijd de kwaliteit niet uit het oog te verliezen.

kadeArjeh Kalmann leidt de lezing in. Vervolgens zal Artizan Graphics het proces van A tot Z doornemen, de beslissingen die ze hebben moeten nemen, de struikelblokken en de manieren hoe ze deze creatief hebben proberen op te lossen.

kvr