pinDierenPark Amersfoort is gestart met een nieuw herkenningssysteem voor de pinguïns. De zwart-witte vogels krijgen allemaal een eigen bandje met gekleurde kralen, zodat de verzorgers hen makkelijk uit elkaar kunnen houden.

De pinguïnverzorgers zijn de laatste dagen druk geweest met het rijgen van de gekleurde kraaltjes. ‘‘Het is nu een hele klus, maar voor de pinguïns is het nieuwe bandje fijner’’, vertelt vogelverzorgster Esther Beije. ‘‘De oude ringen moesten regelmatig af als de pinguïns in de rui waren, deze bandjes kunnen gewoon om blijven’’. Elke zwartvoetpinguïn krijgt een uniek vleugelbandje en is zo makkelijk te herkennen aan de kleuren van de kraaltjes.

In DierenPark Amersfoort wonen 33 volwassen pinguïns die allemaal worden voorzien van hun nieuwe bandje. De verzorgers zijn overigens nog lang niet klaar met knutselen, want meerdere pinguïnstelletjes hebben kuikens of zijn aan het broeden. Er zullen dus binnenkort nog meer pinguïns met een vrolijk bandje te bewonderen zijn in DierenPark Amersfoort.