unnamed (2)Dinsdagmiddag 15 september komt de in Roemenië geboren schrijfster Mira Feticu in Het Eemhuis een lezing geven over haar boek Tascha. De roof uit de Kunsthal. Het boek is gebaseerd op de geruchtmakende schilderijenroof uit de Kunsthal. De roman vertelt het verhaal van de vriendin van de hoofdverdachte. De lezing begint om 14.30 uur in de Keizaal in Het Eemhuis. Toegang is gratis! 

Tascha, de vriendin van de hoofdverdachte van de Kunsthalroof, gaat samen met de Nederlandse politie naar Roemenië. Het is een laatste poging om de gestolen schilderijen terug te vinden. De Roemeense politie heeft al verdachten in de zaak gearresteerd, maar de schilderijen blijven spoorloos. De zoektocht onthult ook een ander verhaal: dat van Tascha, die in Nederland haar lichaam verkoopt.
Tascha. De roof uit de Kunsthal is een roman over ‘de kunstroof van de eeuw’, de diefstal van zeven kostbare schilderijen uit de Rotterdamse Kunsthal. Uiteindelijk bleken de kunstwerken in Roemenië te zijn verbrand door de moeder van de hoofdverdachte. 

unnamedMira Feticu debuteerde in 1993 als dichteres, maar legde zich daarna toe op het schrijven van proza. In haar geboorteland werkte ze als programmamaker voor de radio en verrichtte ze onderzoek aan de Roemeense Academie voor Wetenschappen. Na haar verhuizing naar Nederland verscheen in 2012 haar eerste boek. Mira Feticu is een boeiend en enthousiast vertelster.