CSC_9376Zoals eerder aangegeven zou de redactie terug komen op de aangekondigde Nominatie van omroep Max.

De 10vanMax betreft een landelijke selectie wat uiteindelijk moet komen tot de 10 meest inspirerendste ouderen van Nederland.Zij onderscheiden zich door wat zij in het dagelijks leven doen en betekenen voor de maatschappij. ( zie Omroep MAX ).

Op de site van deze omroep treft U van de 10 nu geselecteerde kandidaten een korte omschrijving van waarom men genomineerd is.

DSC_3577Ten aanzien van Joke Sickmann is de hoofdmoot vermeld, namelijk het behoud Industrieel Erfgoed, te weten de Wagenwerkplaats met al zijn gebouwen en omgeving; Het Belgenmonument, ( Monument ter herinnering aan de 1e Wereloorlog waar vele Belgen naar Nederland uitweken.  Dit monument is qua omvang het grootste van Nederland en staat op de top van de ca 43 meter hoge Amersfoortse Berg. En vermeld dat zij oprichtster is van het Wijkmuseum in de wijk Soesterkwartier.

Een wat summiere opsomming dacht de redactie van deze website. Aan Joke Sickmann gevraagd het eens op ee rijtje te zetten, maar haar kennende kwam al snel een bericht.” sorry ik heb geen tijd, te druk met de nieuwe expositie Wijkmuseum, interviews en andere projecten.”

Dus hebben wij een korte samenvatting gemaakt, zodat duidelijk is dat Joke Sickmann wat ons betreft “hoog”op de lijst van “de 10vanMAX”zal eindigen.

Joke Sickmann is druk met.

Stichting Vrienden van de Eemhaven

Stichting voor het behoud van industrieel erfgoed.

Stichting behoud Belgenmonument

Wagenwerkplaats/ masterplan/ Bestemmingsplan

Duurzaam Soesterkwartier

Wijkmuseum Soesterkwartier

intermediair voorzitster Stichting Amersfoort WESt

Ridder in de orde van Oranje Nassau

Draagster van de ziveren anjer

Draagster van de Sint Jorisspeld

En ongetwijfeld zijn bovenstaand er dingen niet vermeld, omdat deze zeer actieve dame altijd bezig is met haar wijk

Joke Sickmann-2Ons Inziens een reden temeer om een stem uit te brengen op deze genomineerde. Velen deden het al en hopelijk zullen velen het nog doen.

U kunt stemmen via deze link