Nominatie de 10vanMax, Joke Sickmann: Deel II

//Nominatie de 10vanMax, Joke Sickmann: Deel II

Nominatie de 10vanMax, Joke Sickmann: Deel II

CSC_9376Zoals eerder aangegeven zou de redactie terug komen op de aangekondigde Nominatie van omroep Max.

De 10vanMax betreft een landelijke selectie wat uiteindelijk moet komen tot de 10 meest inspirerendste ouderen van Nederland.Zij onderscheiden zich door wat zij in het dagelijks leven doen en betekenen voor de maatschappij. ( zie Omroep MAX ).

Op de site van deze omroep treft U van de 10 nu geselecteerde kandidaten een korte omschrijving van waarom men genomineerd is.

DSC_3577Ten aanzien van Joke Sickmann is de hoofdmoot vermeld, namelijk het behoud Industrieel Erfgoed, te weten de Wagenwerkplaats met al zijn gebouwen en omgeving; Het Belgenmonument, ( Monument ter herinnering aan de 1e Wereloorlog waar vele Belgen naar Nederland uitweken.  Dit monument is qua omvang het grootste van Nederland en staat op de top van de ca 43 meter hoge Amersfoortse Berg. En vermeld dat zij oprichtster is van het Wijkmuseum in de wijk Soesterkwartier.

Een wat summiere opsomming dacht de redactie van deze website. Aan Joke Sickmann gevraagd het eens op ee rijtje te zetten, maar haar kennende kwam al snel een bericht.” sorry ik heb geen tijd, te druk met de nieuwe expositie Wijkmuseum, interviews en andere projecten.”

Dus hebben wij een korte samenvatting gemaakt, zodat duidelijk is dat Joke Sickmann wat ons betreft “hoog”op de lijst van “de 10vanMAX”zal eindigen.

Joke Sickmann is druk met.

Stichting Vrienden van de Eemhaven

Stichting voor het behoud van industrieel erfgoed.

Stichting behoud Belgenmonument

Wagenwerkplaats/ masterplan/ Bestemmingsplan

Duurzaam Soesterkwartier

Wijkmuseum Soesterkwartier

intermediair voorzitster Stichting Amersfoort WESt

Ridder in de orde van Oranje Nassau

Draagster van de ziveren anjer

Draagster van de Sint Jorisspeld

En ongetwijfeld zijn bovenstaand er dingen niet vermeld, omdat deze zeer actieve dame altijd bezig is met haar wijk

Joke Sickmann-2Ons Inziens een reden temeer om een stem uit te brengen op deze genomineerde. Velen deden het al en hopelijk zullen velen het nog doen.

U kunt stemmen via deze link

Door |2015-09-02T14:47:29+00:00woensdag, 2 september 2015 |5 Reacties

5 Comments

 1. Dico 2 september 2015 om 12:07 - Antwoorden

  En bovendien een geweldig warm mens, van vlees en bloed.

  • Toon Borst 3 september 2015 om 12:55 - Antwoorden

   Wat fijn, Joke, dat wij elkaar nu na 45 bij de ’10vanMax’treffen.
   Tussen 1968 en 1974 werkte ik als ‘woonwagenwerker’op de Rolleman aan de Osdorpweg in Amsterdam , terwijl jij ditzelfde deed in Hilversum!
   De nieuwe woonwagenwet 1968 was nét van kracht gegaan en we waren allebei aanwezig bij een of andere grote Manifestatie in Hilversum om te protesteren tegen deze nieuwe wet die vóór grote woonwagenkampen was . Wij schatten toén al in dat dat allemaal segregatie teweeg zou gaan brengen enz.enz..We hebben heel wat bij te praten.
   En nú samen in deze Top Tien. ! Natuurlijk ga ik op JOU stemmen!

 2. Joke Sickmann 3 september 2015 om 23:49 - Antwoorden

  Hallo Toon,

  De webmaster van Soesterkwartier.info maakte mij op je bericht attent. Ik zie nu dat ik ook via de website kan antwoorden, Ach ja dat heb je met digibeten. Ik mailde ja al (maar iedereen mag het weten – dus nu via de website):

  Geweldig. Dat noem ik nou eens opsporing verzocht ☺.

  Nota bene Osdorp. Ik kan me de happening in Hilversum nog goed herinneren. Dat was (volgens mij) “Balans 70”: 25 jaar na de tweede wereldoorlog, een happening in de inmiddels allang afgebroken expohal te Hilversum. Wat was ik trots dat de mannen van de Egelshoek zelf hun woordje wilden doen: “tegen de centrale woonwagenkampen” en voor vrijheid om te mogen reizen waarheen je maar wil.
  Ja, dan ga ik natuurlijk op jouw stemmen. We spelen elkaar het balletje toe.

  Hartelijke groet, en wie weet tot ziens!

  Joke Sickmann

 3. Dico 11 september 2015 om 09:29 - Antwoorden

  Toon, Joke, respect voor jullie!

  • Toon Borst 19 mei 2016 om 12:58 - Antwoorden

   inmiddels is het 19 mei 2016, Joke, dat ik je reactie lees.Jammer dat we elkaar niet ontmoet hebben toen we bij de ‘Top 10 ‘ behoorden..Maar zo zie je dat via Opsporing Verzocht we tóch contact met elkaar hebben gehad..Ja, inderdaad, die bijeenkomst was in de Expohal! En nu we toch contact hebben is mijn vraag of jij nog exemplaren hebt van het toenmalige woonwagenblad dat werd uitgegeven door het Landelijk Woonwagenwerk dat In de Boerenmouw in Den Bosch kantoor had ? In een van die (kwartaal?)bladen heb ik een artikel geschreven over ons bezoek aan het nieuwe woonwagencentrum in Heemskerk. Volgens mij in 1970 of 1971 toen we een aantal nieuwe centra (ook Heerhugowaard) hebben bezocht ter voorbereiding van het plan in Amsterdam . Misschien kun je het opsturen als je het nog hebt? Of verwijzen waar het verkrijgbaar is ? Opsturen naar 1107 DE 54 . Toon PS Heb via Facebook nog regelmatig contact met (vooral meiden) van de Rolleman in A’dam. Heb vandaag nog Henk Poolen kunnen feliciteren die 80 jaar werd..

Geef een reactie