Soesterkwartier 9 mei 2019. De tuin van de Plataan ondervindt deze dag weer een metamorfose in verband met het inmiddels bekende evenement “Lentekriebels”. Lentekriebels staat bekend als een activiteit waar met name creatieve handen hun gemaakte kunstwerken en huisvlijt laten zien. Met name vanuit de senioren groep is er altijd veel aanbod van “kunst”.

Vanmiddag was een bijzondere “Lentekriebels” mede gezien de locatie in de “tuin”van de Plataan, inmiddels een oase van rust en ruimte met aandacht voor eigen groenten kweek, de forse waterpartij in de “bewegingstuin” en de omliggende groenstroken. De tuin was het decor van “te doen”dingen voor met name ouderen en minder validen. Een groep mensen die dagelijks wat “zorg”kunnen gebruiken en laat dat nu net een ideale mogelijkheid zijn om 1e jaars studenten van het Wijkleerbedrijf Lyvore Zorg, examen te laten doen voor een basismodule “zorg en aandacht”

Al vroeg in de middag was het een gezellige boel. Een grote open tent ( voor alle regen zekerheid) herbergde de nodige “kunst”voorwerpen die creatieve mensen hadden gemaakt. Met aan de straatzijde ruimte voor het zelf maken van een plantenbakje met diverse soorten één jarige plantjes. Het werd al snel druk aan die zijde.

Aan kleine activiteiten geen gebrek en een draaiorgel zorgde voor de nodige “herkenbare”muziek.

Studenten van het Wijkleerbedrijf ( 14) deden dus hun uiterste best om datgene wat hun op de leerschool was aangeleerd in praktijk te brengen. Gade geslagen door de bekende examinatoren Gerda en Mirjam .  Vaardigheden, zoals gastheer/gastvrouw zijn; Begeleiden van minder validen. Of een jonge studenten die bijzonder vaardig met de schaal met High Tea rondgingen. De kleine zoetigheden vonden dan ook gretig aftrek. waarbij opgemerkt dat een student van het Farel, die een snuffelstage liep ( zijn 2e dag) bijzonder actief was met de High Tea en later het rad van fortuin.

De druk schrijvende Wilma Leenders ( mede examinator)van het Wijkleerbedrijf nam ook even de tijd uw verslaggever te informeren over de vorderingen van de  studerende “toekomstige  Zorgverleners”

Een beetje eenzaam was de studente bij de waterbak, alwaar men al hengelend “eendjes”moest vangen. Maar ook zij kreeg deze middag het nodige te doen en gezien het aanwezige “prijzenmateriaal” wat uitgestald lag, moest dat ook lukken.

Niet alleen buiten was het nodige te doen. Ook binnen maakten de examenkandidaten zich nuttig met het masseren van handen, of het het manicuren van nagels. Ook hier keken de leidinggevende nauwkeurig toe hoe de “klanten” werden behandeld.

De gasten werden ook nog eens in de gelegenheid gesteld “op de foto”te komen. Met een met bloemen versiert raamwerk, konden zij vereeuwigd worden middels een polaroid opname. Dus gelijk resultaat

Lyvore was ook ruim vertegenwoordigd met Deborah Nokkert, Joke van Burgstede, Lidy Elbertse en (goed weer te zien) Brigit van der Eijnden .

Het rad van fortuin draaide volop, waarbij leuke en aardige prijsjes te winnen waren. Het raadplegen van buienradar werd maar gestopt want een overgoten middag maakte het een vrolijke en zeer gezellige middag.

 

De uitslag van de examenkandidaten, tja uit betrouwbare bron is wel vernomen dat het er “goed”uit zag, maar het resultaat nog niet wordt vermeld.

Lentekriebels een succes, we wachten op de “zomerkriebels”.

 

 

Karel van Rooy

foto impressie klik hier.