Zondag 8 april, Een vlaggenlijn vanaf de Noordewierweg geeft aan: er is een “feestachtige gebeurtenis” in De Nieuwe Sleutel. Het bord onder de banner meld “Lente-fair” met diverse kramen en leuke activiteiten voor kinderen. Een grote kermisattractie- achtige wagen staat op de oprit met ballonnen, knuffels en “real-life”hondjes.

Er tegenover staat een tafeltje waar de kinderen hun fantasy gezicht kunnen laten maken. Binnen staat alles open waardoor een en ander gelijk veel lichter en toegankelijker is. Net na de opening lopen de eerste mensen al te kijken naar de uitgestalde waren. Kleding, oorbellen, schoenen, sjaals maar ook geurbranders in soorten en formaten.

En voor de mensen die nostaligie kunnen waarderen, er zijn ook oude vertrouwde producten te vinden in een hedendaagsjasje, zoals bijvoorbeeld bekende “deccennia oude merken” van de “Party’s”.

De kinderen snoepen soms een spekje weg uit de neergezette schaaltjes. Sommigen hebben moeite met maat houden en voelen zich al te snel vol van de spekjes. Al kan er ook voor suikerspin gekozen worden.

Voor de volwassenen is er koffie of thee (gratis). De sfeer is ontspannen, al is men wel benieuwd of er mensen komen met dit mooie weer. Aangezien er al een paar schapen over de dam kwamen, zal dat vast goed komen.

Men kan nog tot 18.00u een kijkje gaan nemen bij de Lente-fair. Het kan ook leuk zijn om gewoon eens wat buren te ontmoeten. Wellicht wilde u al langer weten wat er zoal kan, en/of gedaan wordt in het Buurthuis dan is dit een gezellige kans.

Sfeer-impressie en foto’s: Nel Groenendijk