Sluiting Bar Comics

Puntenburgerlaan 92

Datum     06-04-2018                 Inlichtingen 14033

Geachte heer/mevrouw,

[Onderstaande brief is inmiddels bij omwonende bezorgd.]

 

Afgelopen woensdag heb ik opdracht gegeven een pand in uw wijk te sluiten, omdat er harddrugs zijn gevonden. Deze werden aangetroffen tijdens een inspectie op naleving van vergunningen en andere wet- en regelgeving. De inspectie vond plaats door gemeente, politie, belastingdienst en NVWA, mede op basis van signalen uit de buurt.

Het betreft Bar Comics aan de Puntenburgerlaan 92. Het pand zal de komende zes maanden gesloten zijn. Daarnaast heb ik alle vergunningen voor het café ingetrokken. De eigenaar heeft de mogelijkheid om bezwaar aan te tekenen tegen dit besluit.

De controle hoort bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Ondermijnende criminaliteit is onzichtbare criminaliteit die de bovenwereld infecteert en nauwelijks zichtbaar de buurt in sluipt. Denk aan wietteelt of cybercrime praktijken in en vanuit woningen en/of bedrijven of het witwassen van geld via vastgoed of detailhandel. Het gaat allemaal om het verdienen van zoveel mogelijk geld. Ondermijnende criminaliteit is de oorzaak van veel maatschappelijke problemen. Voor mensen met schulden of lage inkomens kan het een verleiding zijn om in het criminele circuit te raken omdat er op het oog gemakkelijk geld te verdienen is. Uiteindelijk komt men dan alleen maar dieper in de schulden of in de gevangenis. Zowel landelijk als lokaal is er de laatste tijd veel aandacht voor de aanpak van deze ondermijnende criminaliteit. De criminele activiteiten leiden tot gevaarlijke situaties in buurten en hebben negatieve invloed op opgroeiende kinderen. Amersfoort bestrijdt deze ondermijnende criminaliteit steeds intensiever. Dit doen wij samen met verschillende partners zoals Politie, Belastingdienst, UWV en de inspectie SZW.

Signalen van buurtbewoners zijn bij de aanpak van criminaliteit zeer belangrijk. U kent de buurt als de beste en u heeft snel in de gaten of iets verdacht is. Heeft u vermoedens van drugsteelt, drugshandel of witwaspraktijken? Meld deze dan! Dit kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of bij de politie via 0900-8844.

Heeft u vragen naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 033.

Met vriendelijke groet,

Burgemeester Lucas Bolsius

red.KvR

foto  bron: Algemeen  Dagblad