Tijdens het Weekend van de Wetenschap organiseert het Medialab van de Bibliotheek Eemland op zaterdag 7 oktober twee workshops, te weten “Muziek programmeren” en “Lichtkrant programmeren”. Jongens en meiden van 10 tot en met 15 jaar zijn van harte welkom in de Keizaal van het Eemhuis. 

Wie graag wil leren hoe het is om muziek te programmeren met behulp van Arduino kan die zaterdag in het Eemhuis terecht van 10.00 tot 12.30 uur. Tijdens deze workshop leren deelnemers de basis van de Arduino-programmeertaal kennen en gaan zij hun favoriete muzieknummer programmeren. Jongeren die meer interesse hebben in het programmeren van een lichtkrant zijn van harte welkom van 13.30 tot 16.00 uur. Eveneens met behulp van Arduino en een speciaal led-board met 256 ledlampjes gaan de deelnemers hun eigen tekst instellen, variëren in snelheid en nog veel meer. Voor beide workshops geldt dat de deelnemers de Arduino-apparatuur met bijbehorende sensoren achteraf mee naar huis mogen nemen voor een bedrag van € 25,- (achteraf te betalen op locatie). 

Aanmelden

Jongens en meiden kunnen meedoen met één of beide workshops door zich aan te melden via www.bibliotheekeemland.nl/medialab. De toegang bedraagt € 10,-.