ap DierenPark Amersfoort lanceert op dierendag een nieuwe app. De app heeft een fris uiterlijk en handige nieuwe functies. “De app is speciaal gemaakt om de bezoekers een nog mooier dagje DierenPark Amersfoort te laten beleven”, legt Esther van Tienen, Teamleider Marketing & Communicatie, uit.

Als je door de Amersfoortse dierentuin loopt, kun je met de app tegelijkertijd je route navigeren, informatie vinden over de dieren en het dagprogramma bekijken. “Je kunt zelfs een notificatie met bijpassende dierengeluiden aanzetten, zodat je bijvoorbeeld weet wanneer er een dierenpraatje begint en waar je parkmascotte Jellow tegen het lijf loopt”, vertelt Esther. “Het bijbehorendedemofilmpje laat goed zien hoe de app wwerkt.”

ap2Naast de app heeft DierenPark Amersfoort  ook een nieuwe plattegrond ontwikkeld. Deze plattegrond is uitvouwbaar en heeft hetzelfde frisse uiterlijk als de app. De opbrengst van de nieuwe plattegronden gaat naar de International Union for Conservation of Nature (IUCN), ‘s werelds grootste en oudste unie voor natuurbescherming. “Samen met het IUCN Nederland planten wij in Ecuador een groene verbindingsstrook die twee natuurreservaten met elkaar verbindt. Hierdoor krijgen de dieren meer leefruimte”, legt Esther uit.

De nieuwe app is vanaf nu voor iedereen te downloaden via de App Store voor IOS-toestellen of via de Play Store voor de Android-toestellen.