Persbericht: De Wagenspeelplaats voor de deur bij Circus Amersfoort en De Verkeerstuin lag er al een tijdje wat verlaten bij. Gelukkig krijgt de speelplek sinds het voorjaar weer volop de aandacht. En wel van haar eigen doelgroep, de kinderen uit het Soesterkwartier. Op 8 oktober om 12:30 is de (her)opening en kan iedereen het vernieuwde resultaat komen bekijken én uitproberen. Om het project financieel rond te maken is mijn nog op zoek naar sponsors van een financiële bijdrage of in natura.

Aanleiding is de Kinderwijkraad Soesterkwartier die voor het jaar 2016 het maken van een ‘spannende buitenspeelplek’ op haar agenda zette. In het kader van het landelijke programma Groen Doet Goed is hier door Groen Doet Goed Soesterkwartier een project van gemaakt waarin de kinderen begeleid worden in het dromen over, het ontwerpen van en het uitvoeren van hun eigen buitenspeelplek.

De kinderen hebben dan ook eerst de speelmogelijkheden in hun wijk verkend. Later zijn ze gaan kijken op verschillende bestaande natuurspeelplaatsen en kregen de kinderen workshops waarin de groenbeleving centraal stond. De Wagenspeelplaats bleek een goede basis te zijn om met kleine toevoegingen de droom- en speelplek voor deze kinderen te creëren. De Wagenwerkplaats ligt daarbij op een prettige afstand: op loopafstand en toch buiten de woonbuurten van het Soesterkwartier.

In een aantal werkdagen hebben de kinderen een groot deel van het ontwerp uitgevoerd. Hierbij kregen ze ondersteuning van hun ouders, vrijwilligers uit de wijk en zelfs een groep vrijwilligers van het bedrijf BMC heeft een dagje meegeholpen.

Het project is geïnitieerd door twee organisaties: Welzin als begeleider van de Kinderwijkraad en Samenwerkstad als expert in bottum-up ontwikkelde natuurlijke speelplekken. Verder hebben verschillende organisaties bijgedragen aan het project: Het Groene Spoor, 033GROEN, CNME Amersfoort, Level100 en Tuinman 3.0.

Kijk voor meer informatie over dit project op de facebook pagina van Groen doet Goed Soesterkwartier:/

Jolande Koelewijn.

Red.KvR.